Δημιουργούν πάλι τσάμπα ένταση στην ΒΙΑΛ και τα Καμπόχωρα

Τετ, 15/02/2017 - 15:15

Το «έργο» του Μαϊου του 2016 επαναλήφθηκε σήμερα στο Χαλκειός με κατοίκους να είναι σε επιφυλακή για να μην επιτρέψουν την είσοδο κοντέινερ στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με το Πρόεδρο του χωριού, Κώστα Φουτράκη, το πρωί πέρασαν δύο οικίσκοι για λογαριασμό ΜΚΟ προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες εκπαίδευσης παιδιών στον καταυλισμό, ενώ ένα τρίτος της NRC που όπως του είπαν θα κάλυπτε ανάγκες στέγασης της υπηρεσίας ασύλου, παραμένει στην μεταφορική εταιρεία, λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στους κυβερνητικούς χειρισμούς με τους κατοίκους να εκτιμούν ότι μπορεί αυτά τα κοντέινερ να χρησιμοποιηθούν για επέκταση της δυναμικότητας του κέντρου.

Στο Χαλκειός βρέθηκε και ο Αστυνομικός Δ/ντής, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση. Γεγονός πάντως είναι ότι στην Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται τα αυτονόητα ότι στην ΒΙΑΛ δεν μπορούν ούτε μια βίδα να βάλουν, τουλάχιστον φανερά, χωρίς εντάσεις.

Αν πάντως επιμένουν, οι πληροφορές λένε ότι δεν θα βρούν μόνο απέναντι τους Χαλκούσους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΒΙΑΛ εδώ και μήνες είναι ήσυχη και ότι η ένταση και από έξω προς τα μέσα είναι... μεταδοτική.

 

Σχετικά Άρθρα