Δημοτική Αρχή: Υπηρετούμε το «συμβόλαιο τιμής» που υπογράψαμε με τους δημότες μας

Στ. Κάρμαντζης: Υλοποιούνται έργα εκατομμυρίων ευρώ - Ζητάμε δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσουμε το έργο μας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 15/04/2022 - 14:19

Κοσμογονία έργων που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της Χίου χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, τα έργα που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή κατά την διάρκεια της θητείας της.

Ο Δήμαρχος Χίου, πλαισιωμένος από αντιδημάρχους, προέδρους οργανισμών και υπηρεσιακούς παράγοντες, παραχώρησε συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας την πορεία των έργων που υλοποιούνται αλλά και τον σχεδιασμό που υπάρχει.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα που δίνεται από στελέχη της Δημοτικής Αρχής αλλά και εργαζόμενους προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα έργο, παρά τα εμπόδια, όπως είπε, και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της Χίου και η βελτίωση ζωής των πολιτών» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κάρμαντζης, προσθέτοντας ότι τα έργα που υλοποιούνται ανήκουν σε όλους.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει συναντήσει πολλά εμπόδια λόγω της πανδημίας, (που υποχρέωσε τις υπηρεσίες του Δήμου να λειτουργούν με 40% λιγότερο προσωπικό), των μεγάλων αυξήσεων που έφερε η ενεργειακή κρίση, αλλά και το εχθρικό, όπως το χαρακτήρισε, κλίμα που υπάρχει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση ζωής των πολιτών και όχι στο να απαντάμε σε χαρακτηρισμούς», τόνισε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται από τις αντιπολιτεύσεις.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης ξεδιπλώνοντας τα όσα έγιναν στους 32 μήνες θητείας αλλά και όσα σχεδιάζονται, ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν για μια ακόμη θητεία, όταν τους ζητηθεί, ψήφο εμπιστοσύνης στην Δημοτική Αρχή για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της.

Την σκυτάλη στην συνέντευξη πήρε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης που αναφέρθηκε εκτενέστερα στα έργα της Δημοτικής Αρχής, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί έργα ύψους 11 εκ. ευρώ, υλοποιούνται έργα ύψους 26 εκ. ευρώ, προς συμβασιοποίηση βαίνουν έργα ύψους 6 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχουν σε εκκρεμότητα μελέτες 2,5 εκ. ευρώ.

Ο Γιάννης Ξενάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  με τη σειρά του όχι μόνο τους υπάλληλους του Δήμου Χίου αλλά και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη που βοήθησε κάθε φορά που του ζητήθηκε.

Στα βήματα που έχει κάνει η ΔΙΑΝΟΧ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Φώτης Γιαννίρης, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία καθημερινά εργάζεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και για το κομμάτι της ανακύκλωσης.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου, Κυριάκος Ζωάνος, ανέφερε ότι η πύλη εισόδου Σένγκεν βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Καθημερινότητας, Γιώργος Μπελέγρης, πρόσθεσε ότι υπάρχει και η «σκληρή καθημερινότητα», που περιλαμβάνει επεμβάσεις σε δρόμους, λακκούβες, πεζοδρόμια αλλά και σχολικές μονάδες, ενώ ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου υπογράμμισε ότι και ο δικός του τομέας αγωνίζεται καθημερινά προσθέτοντας ότι θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός για 5 απορριμματοφόρα και 500 κάδους ενώ εντός δυο μηνών θα δημοπρατηθούν κι άλλα οχήματα και απορριμματοφόρα.

Από πλευράς Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου ο προϊστάμενος Λευτέρης Παπαλάνης υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία λόγω περιορισμένου προσωπικού, αναφέροντας ότι σε κάθε μηχανικό αναλογούν 10 υποθέσεις έργων, ενημέρωσε ότι τα έργα που εκτελούνται από τον Δήμο Χίου φτάνουν τα 25 εκ. ευρώ ενώ σε αυτά προστίθενται έργα 5 εκ. ευρώ που βρίσκονται προς υπογραφή σύμβασης ή δημοπράτησης, ενώ τέλος ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Γιάννης Αμπαζής, ευχαρίστησε τους αιρετούς για τη στήριξη.

Κλείνοντας την συνέντευξη ο Δήμαρχος Χίου υπογράμμισε ότι καθημερινά γίνεται ένας αγώνας δρόμου από όλους, προκειμένου να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη καμία πηγή χρηματοδότησης έτσι ώστε να δοθεί αναπτυξιακή πορεία στη Χίο και τους δημότες.

 

ypiretoyme_to_symvolaio_timis_poy_ypograpsame_me_toys_dimotes_mas

Σχετικά Άρθρα