

Οι Οινούσσες συνεχίζουν να αναβαθμίζονται και μέσω δωρεών.
Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ενημέρωση του Δημάρχου Γ. Δανιήλ:
Σημαντικές δωρεές για τον πολιτισμό από την οικογ. Λύρα
Η οικογένεια του αείμνηστου Κων/νου Ι. Λύρα προέβη σε δύο σημαντικές δωρεές προς τον Δήμο Οινουσσών.
Συγκεκριμένα, οι δωρητές διαθέτουν δύο ακίνητα σε κεντρικά σημεία του οικισμού για τη δημιουργία χώρων τέχνης και πολιτισμού.
Το πρώτο (φωτό), ένα κτίσμα 80 τ.μ. με τον περιβάλλοντα αύλειο χώρο, έναντι των ΕΛΤΑ, προσφέρεται για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και φιλοξενία εκθέσεων ζωγραφικής.
Το έτερο δωρηθέν, το διόροφο προγονικό καπετανόσπιτο στον ιστορικό πυρήνα του οικισμού, θα στεγάσει την ιδρυθησόμενη Δημοτική Βιβλιοθήκη, εργαστήρια μελέτης κι ομάδες βιβλιοφιλίας.
Η πρωτοβουλία αυτή- όπως αναφέρουν- προέρχεται "εξ ιδιαιτέρας πατριωτικής αγάπης κι αφοσίωσης προς την γενέτειρα των προγόνων της οικογένειας και προς στήριξη κι αναβάθμιση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του τοπικού πληθυσμού και των επερχόμενων γενεών".
Το Δημοτικό Συμβούλιο με ιδιαίτερη τιμή κι ευγνωμοσύνη αποδέχθηκε τη δωρεά διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις και διαδικασίες το συντομότερο, ώστε να χρηματοδοτηθεί η αναπαλαίωση των χώρων και η διαμόρφωση τους σε κοιτίδες πολιτισμού από προγράμματα, που αναμένεται να προκηρυχθούν.
Η οικογένεια Λύρα συνεχίζει την παράδοση φιλοπατρίας, ευποϊίας και προσφοράς των Οινουσσίων Ευεργετών! Ευχόμαστε το παράδειγμά τους να βρίσκει πάντοτε μιμητές!
Eπισυνάπτεται ηχητικό από τη σχετική συνέντευξη του δημάρχου στο Ράδιο Αλήθεια