Δύο τμήματα στη Χίο στις εκλογές για νέο Πρόεδρο στο ΣΥΡΙΖΑ

Τρί, 05/09/2023 - 14:09

Σε δύο εκλογικά τμήματα, στο Δημαρχείο της Χίου και στο πρώην Δημαρχείο Ομηρούπολης στο Βροντάδο, θα μπορέσουν να ψηφίσουν το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμχαία, τα μέλη του κόμματος, ακόμη κι αν εγγραφούν σ’αυτό την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» η Συντονίστρια της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βάσω Μιχαλοπούλου στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με πέντε υποψήφιους προέδρους, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 μ.μ. προσδοκώντας ότι αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες θα ξεπεράσουν τους 360 που συμμετείχαν στην τελευταία διαδικασία που επανεξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω.

Επίσης όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Όσοι προσέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα