Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Έγγραφες διαβεβαιώσεις στους εκπαιδευτές οδήγησης για την επανέναρξη των εξετάσεων

Μετά από μηχανοκίνητη πορεία τους στο κέντρο της πόλης και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Στ. Κάρμαντζη
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 26/07/2019 - 13:16

Ανακουφισμένοι έφυγαν το μεσημέρι από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας οι εκπαιδευτές οδήγησης όταν ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Xίου, Σταμάτη Κάρμαντζη ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν ξανά, μετά από 9 μήνες, οι εξετάσεις οδήγησης για την απόκτηση διπλώματος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν για το ίδιο θέμα, προ διημέρου,  από τον έτερο Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, οι εκπαιδευτές, μη έχοντας μέχρι το πρωί επίσημη - έγγραφη διαβεβαίωση ότι οι 7 εξεταστές της Δ/νσης Μεταφορών, που είχαν υποβάλει από τον περασμένο Γενάρη τις παραιτήσεις τους, θα επανέλθουν μετά το εντέλλεσθε Ξενάκη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. Σ'αυτήν εκτός από τους ίδιους με τα οχήματά τους, συμμετείχαν και υποψήφιοι νέοι οδηγοί,  που κινήθηκαν στο  ένα ρεύμα κυκλοφορίας περιμετρικά του κήπου, αφήνοντας ελεύθερο το 2ο για να μην παρεμποδιστεί η κυκλοφορία.

Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχαν με τον κο Κάρμαντζη, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Β. Αιγαίου, Παντελής Κουνιάδης, τους παρουσιάστηκε  το έγγραφο των εξεταστών - απάντηση στο εντέλλεσθε Ξενάκη, στο οποίο παρά τις ενστάσεις τους καταλήγοντας, στο "δια ταύτα" συμφωνούν να επανέλθουν στα καθήκοντά τους. Επομένως,  με βάση και τα δηλωθέντα από τον κο Ξενάκη προχθές, την επόμενη Δευτέρα θα πιστοποιηθούν από τον Δ/ντή της Υπηρεσίας Μεταφορών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις.

 

Ακολουθεί το υπόμνημα των εκπαιδευτών οδήγησης και πολιτών:

 

Προς: Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου.

Κοιν: 1.Υπουργό Μεταφορών. 2.Κυβερνητικό Βουλευτή Χίου. 3. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. 4.Γενικό Διευθυντή Μεταφορών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 5.Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος (ΟΕΥΟΕ).

Θέμα: Εξετάσεις στο Βόρειο Αιγαίο – Εξεταστές στη Χίο.

Σχετική: Αρ. Πρωτ: 26 / 23-7-2019 Γραφείο Αντιπεριφ. Μεταφορών Βορείου Αιγαίου

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Μετά την δεκάμηνη ομηρεία Πολιτών και Εκπαιδευτών, εξ αιτίας της αποχής των Υπαλλήλων Εξεταστών και εν τέλει της επιλεκτικής παραίτησης τους από την συγκεκριμένη δραστηριότητα, αποφασίσαμε με το παρόν υπόμνημα να αναφέρουμε κατά το δυνατόν με ήπιο τρόπο την επικρατούσα κατάσταση, παράλληλα δε να ενημερωθούν άμεσα από εσάς οι πολίτες και εμείς για τον τρόπο τις προοπτικές και την δυνατότητα να μεταβούμε όσο συντομότερα γίνεται στην κανονικότητα, για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

 1. Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα με την οποία «απαιτείτε» από τους Υπαλλήλους Εξεταστές να επανέλθουν στα καθήκοντα τους. (ανωτέρω σχετική)
 2. Αποδεχόμαστε εν μέρει το αιτιολογικό της καθυστέρησης μιας τέτοιας απόφασης, και αυτό έχει να κάνει κυρίως με το ότι πρέπει να λειτουργεί το κράτος και οι φορείς του.
 3. Θέλουμε να γνωρίζουμε τον τρόπο και τον χρόνο εναλλακτικής λύσης, εάν παρ’ ελπίδα δεν δοθεί λύση μετά και απ αυτήν σας την κίνηση. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει άμεσα να φροντίσετε με οποιονδήποτε τρόπο να φέρετε εξεταστές από όμορη περιφερειακή ενότητα. Επίσης παρακαλούμε να πάψει να μεταφέρεται στους πολίτες η ουτοπική παρότρυνση «πηγαίνετε αλλού να εξετασθείτε». Είναι σίγουρα μια από τις πολλές αστοχίες του Ν.4599. Δεν φταίνε όμως σε τίποτα οι πολίτες, προκειμένου οι Υπάλληλοι του ΥΜΕ να καταφερθούν κατά αυτής της αστοχίας, να καθοδηγούν τους πολίτες σε κάτι ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ παρά μόνο κοροϊδία. Και μοιάζει να τους καθοδηγούν κατ αυτόν τον τρόπο, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία στην οποία τους βάζουν (έχουμε αρκετά παραδείγματα να σας παρουσιάσουμε).
 4. Να ζητήσετε από το νέο Υπουργό Μεταφορών να ορίσει η εξεταστική επιτροπή να αποτελείται από έναν εξεταστή, για τις πρακτικές εξετάσεις. Είναι κάτι το οποίο ήδη προωθείται και από την ομοσπονδία μας (ΟΕΥΟΕ).
 5. Να εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου καθ όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων εξεταζομένων ανά επιτροπή.
 6. Μετά την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος να υπάρξει διαρκής ροή για την αποσυμφόρηση του όγκου των υποψηφίων, να είναι ΑΥΤΗ η βασική προτεραιότητα και όχι άλλες υπηρεσιακές ή προσωπικές υποχρεώσεις, προφασιζόμενες ή ακόμα και αληθινές. Το δικαιούμαστε, οι πολίτες και οι εκπαιδευτές.
 7. Να γίνουν οι ενέργειες που αρμόζει, έτσι ώστε να έχουμε νέους εξεταστές. Επ’ αυτού παρακαλούμε να ενημερωθούμε εγγράφως για τις κινήσεις που έγιναν εντός των αρμοδίων υπηρεσιών και παραγόντων της Περιφέρειας μας έως τώρα. ΠΟΙΟΙ και ΤΙ έκαναν, από εκείνους που όφειλαν να συνδράμουν μια τέτοια ουσιώδη διάταξη, στη φάση μάλιστα όπου ήτο δεδομένη η άρνηση των υπαλλήλων εξεταστών της Χίου να εκτελέσουν την συγκεκριμένη υπηρεσία. Σε αρνητική σας στάση επ’ αυτού του αιτήματος θα συνυπολογισθείτε σε αυτούς «που δυσκολεύουν τα πράγματα».
 8. Παρακαλούμε να ενημερώνεται ο Σύλλογος μας για θέματα που μας αφορούν, με κοινοποίηση στο email μας.
 9. Να γίνεται ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου υπάρχει ανάλογη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Εδώ θέλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι υπάρχουν αναρτημένες αποφάσεις για μετακινήσεις, αμοιβές, υπερωρίες, αντικαταστάσεις, κλπ υπαλλήλων εξεταστών, ουσιώδεις ή μη, όμως σαφέστατα λιγότερης σημασίας από ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. Ποιος και γιατί δεν δημοσίευσε μια τέτοια απόφαση (?) Στην κρίση τη δική σας και των πολιτών αυτή η συμπεριφορά.
 10. Προσβλέπουμε και εμείς σε έναν δημόσιο διάλογο, όπως σωστά και εσείς ζητήσατε. Ο λόγος, όχι μόνο να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν, αλλά και να αποκατασταθούν κατηγορίες και ευθύνες όπου αδίκως επιρρίφθηκαν. Επίσης να οργανωθεί ένα πλάνο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, όπου φορείς και πρόσωπα, ο ρόλος των οποίων είναι να υπηρετούν τον πολίτη, να έχουν συναίσθηση των υποχρεώσεων τους, σε αντίθεση με το φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας που παρουσιάζει η συγκεκριμένη περίπτωση.
 11. Τελειώνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ευθύνη όλων όσοι στέρησαν από τους πολίτες και τους εκπαιδευτές της Χίου το δικαίωμα της πρακτικής εξέτασης είναι ΔΙΠΛΗ, κι αυτό διότι όλοι εμείς ήμασταν αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τη γραμμή του νέου νόμου με όποιο κόστος και παρά τα σφάλματα και τις παραλήψεις του, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα όπου προφασίζονταν ατέλειες του νόμου ακόμη κι εκεί που ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ. Ελπίζουμε επί του συγκεκριμένου να μπορέσουμε να αναφερθούμε διεξοδικότερα κατά τον δημόσιο διάλογο.
 12. Ελπίζουμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη, μετά και από τούτη την προσπάθεια, να έχουμε σύντομα αποτέλεσμα, και αυτό δεν είναι άλλο από την λήξη της ομηρείας των πολιτών και των εκπαιδευτών της Χίου ΑΜΕΣΑ.

Μετά Τιμής

για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

  Παντελής Γ. Κουνιάδης          Μιχαήλ Αρ. Κουτρης

   Πρόεδρος                Γραμματέας

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 07:31

Από την ανάρτηση του Κ. Μαρδά στο Facebook για την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

"Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια, πέθανε ένας γενναίος πολιτικός, που εμείς οι ... "προοδευτικοί " τον βλέπαμε ως ...Ιούδα...

Και μετά , ως κυβέρνηση, ο δικός μας, εφάρμοσε κατά ... γράμμα , ό, τι είχε πει ο... "Ιούδας" για την εσωτερική πολιτική και εξωτερική πολιτική...

Βέβαια, θα επαναλάβω, αυτό που μου είχε πει ο μεγάλος Μίκης, που είχε διατελέσει και υπουργός του, όταν τον ρώτησα σε ένα ταξίδι στην Άγκυρα για να μεταφέρει μήνυμα στον Οζάλ :

"Ο Μητσοτάκης, είναι σαν τον διαβασμένο γιατρό... Κάνει σωστή διάγνωση... Αλλά στην εγχείρηση δεν σου βάζει αναισθητικό ! "