Έγινε των... Παρέδρων στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΕΙ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 24/05/2017 - 21:54

Την οργισμένη αντίδραση των προέδρων των Μαστιχοχωρίων συνάντησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, καθώς αφ’ ενός  οι φήμες για την ίδρυση προαναχωρησιακού κέντρου στους Ολύμπους  ολοένα και «φουντώνουν» αφ’ ετέρου η απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του σώματος δεν καθόριζε χώρο που θα γίνει το ΠΡΟΚΕΚΑ, απλώς δήλωνε ότι συμφωνεί με την ίδρυσή του.

Έτσι, σύσσωμοι οι πρόεδροι των οικισμών των νοτιοχώρων ζήτησαν «εξηγήσεις» από τη δημοτική αρχή -στην προγραμματισμένη αλλά με άλλα θέματα συνεδρίαση του Δ.Σ. Χίου το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου 2017- και ξεκαθάρισαν ότι θα καταθέσουν τις παραιτήσεις τους όλα τα τοπικά συμβούλια, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα χωριά τους.

Η  σπίθα άναψε γρήγορα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την παρουσία των προέδρων, ενώ ακολούθησε ένταση μεταξύ κυρίως συμβούλων συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης, που οδήγησε σε διακοπή της συνεδρίασης.

Μια ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία, ως προς τις προθέσεις της σχετικά με το πού θα ιδρυθεί το προαναχωρησιακό  κέντρο, σκοπεύει να ζητήσει ο Μανώλης Βουρνούς, στην αυριανή σύσκεψη που θα γίνει στη Χίο, παρουσία εκπροσώπων του υπ. Προστασίας του Πολίτη αλλά και Μεταναστευτικής Πολιτικής, των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων και των των παρέδρων της νότιας Χίου.

Οι πάρεδροι πείστηκαν να περιμένουν μια μέρα ακόμη, προκειμένου να λάβουν τις απαντήσεις που ζητούν από κυβερνητικά χείλη, ξεκαθάρισαν όμως, δια στόματος του προέδρου των Ολύμπων, ότι δεν πρόκειται να περάσει ούτε ένα κοντέινερ από την  περιοχή, ενώ εξασφάλισαν τη δέσμευση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι αν παραστεί ανάγκη θα γίνει νέα συνεδρίαση του σώματος, κατεπείγουσα, προκειμένου  να συζητηθούν τα δεδομένα που θα προκύψουν από την αυριανή σύσκεψη.

Ένταση ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για το προσφυγικό

Σχετικά Άρθρα