Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Eγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης για την Παθολογική

Τετ, 08/04/2020 - 09:25

5 μήνες μετά την παύση εργασιών στα κτήρια του Νοσοκομείου που θα στεγάσουν την Παθολογική και Ψυχιατρική Κλινική, εγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης που είχε υποβάλει το "Σκυλίτσειο" στο Υπουργείο Υγείας, αποτυπώνοντας το εύρος των επιπλέον εργασιών που θα απαιτηθούν και το κόστος τους, που είναι της τάξεως των 177.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι την εκτέλεση του έργου έχει αναλάβει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία τώρα καλείται να εξασφαλίσει τις επιπλέον πιστώσεις για την απρόσκοπτη συνέχισή του.

Η κατασκευή της νέας παθολογικής και ψυχιατρικής κλινικής έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου, κι ενώ το έργο ξεκίνησε κανονικά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ανάγκη για πρόσθετες εργασίες,  οι οποίες όμως δεν μπορούσαν να προβλεφθούν στην αρχική μελέτη και φάνηκαν όταν άρχισε η καθαίρεση τμημάτων του κτιρίου.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ, και η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεσή του, με έκπτωση 56%, είναι η P.&C. Development S.A. , με χρόνο παράδοσης τον Σεπτέμβριο του 2020. Βέβαια το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι άγνωστο αν θα τηρηθεί με δεδομένη την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 21:46

Από τον Αντιδήμαρχο Γ. Πατεριμό πήραμε την παρακάτω επιστολή: 

Από το πρωί έχω δώσει στους συλλόγους την παραίτηση μου για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξηγήσω.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις οικογένειες ΑμεΑ που με στήριξαν στην πορεία μου στους συλλόγους Παγχιακό Σύλλογο και Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ. Θα συνεχίζω να  αγωνίζομαι για τα αυτονόητα δικαιώματα σας από όποια θέση κατέχω και κυρίως σαν πατέρας παιδιού ΑμεΑ .