Έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά τις επιτάξεις για τα νέα κέντρα

Κ. Μουτζούρης στο Ράδιο "Αλήθεια": Η επίταξη παραπέμπει σε πόλεμο, όχι σε έκτακτη ανάγκη
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 11/02/2020 - 12:22
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ημέρα εξελίξεων η σημερινή, λόγω της επίταξης εκτάσεων στα νησιά μας για τη δημιουργία νέων κέντρων για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Στη 1.30 μ.μ. συνεδριάζει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη να δηλώνει ότι η συνεδρίαση κρίνεται  κατεπείγουσα επειδή πρέπει να ληφθεί άμεσα σχετική απόφαση επί των νέων αποφάσεων της Κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο ίδιος νωρίτερα στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη εκτάσεων παραπέμπει σε κατάσταση πολέμου, τονίζοντας  ότι προσωπικά είχε μιλήσει για την κήρυξη των νησιών σε έκτακτη ανάγκη αλλά αυτό αφορούσε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, όπως ενίσχυση των δομών υγείας, αποσυμφόρηση των νησιών κ.α. και όχι επίταξη εκτάσεων για νέα κέντρα.

Μάλιστα είναι πεπεισμένος – με βάση τα αριθμητικά δεδομένα- ότι δεδομένου π.χ. των 27.000  εγκλωβισμένων στη Λέσβο, ακόμα κι αν γίνει νέο κέντρο 5.000 ατόμων,  θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και οι υφιστάμενες δομές.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο έντονων αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες και λειτουργίας του κατασταλτικού μηχανισμού από την κυβέρνηση σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μη δημιουργηθούν αυτές οι καταστάσεις.

Τέλος σημείωσε ότι την Πέμπτη στην Αθήνα θα γίνει κανονικά η συγκέντρωση των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου.

Σχετικά Άρθρα