Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
Τετ, 09/09/2015 - 07:23

Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του Το Βήμα, η έκτακτη σύνοδος έχει ήδη συμφωνηθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών.

Το αίτημα για σύγκληση Έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, που αποτελεί μείζον πρόβλημα για την Ευρώπη, το είχε διαβιβάσει σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αλλά και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ, καθ' οδόν στο ταξίδι του ευρωπαίου αξιωματούχου προς Κύπρο, Τουρκία και Ισραήλ, είχε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος -αφού προσκάλεσε τον κ. Τουσκ στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό- του τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης της ΕΕ στην αντιμετώπιση του προβλήματος και του ζήτησε να στηρίξει την πρωτοβουλία του για την σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής στο πλαίσιο της ΕΕ αφιερωμένης στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Σχετικά Άρθρα