Χίος, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

ΕΛΜΕ Χίου: Ξανά Πρόεδρος Σταυρινούδης με "ενστάσεις" από ΔΑΚΕ

Θέτει θέμα δεοντολογίας επειδή υπηρετεί σε διοικητική θέση στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου
Παρ, 10/01/2020 - 10:34

Για μια ακόμη θητεία παραμένει Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ, ο Σταύρος Σταυρινούδης. Όπως γνωστοποίησε η Ένωση των Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης συγκροτήθηκε σε Σώμα το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιό της με την εξής σύνθεση: Πρόεδρος ο Σταύρος Σταυρινούδης, αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Νικήτας, Γενικός Γραμματέας ο Δημοσθένης Πρωάκης, Ταμίας ο Μενέλαος Μικέδης, Οργανωτικός Γραμματέας ο Κωνσταντίνος Σμυρνιούδης και μέλη οι Αναστάσιος Κουτσοδόντης και Κώστας Καρατζάς.

Να σημειωθεί ότι η ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου με ανακοίνωσή της αναρωτιέται πως ο κος Σταυρινούδης « θα μπορέσει να συγκεράσει την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου ως Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου με την ταυτόχρονη διοικητική εξουσία, που κατέχει και με την οποία δύναται να επηρεάζει συνειδήσεις, τοποθετήσεις συναδέλφων σε σχολεία κ.ά.», θέτοντας ζήτημα δεοντολογίας λόγω του ότι ο Σταύρος Σταυρινούδης είναι προϊστάμενος του τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων και αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

«Η διπλή του αυτή θέση», αναφέρει, «θεωρούμε ότι αποτελεί τροχοπέδη για την ομαλή λειτουργία, για την αξιοπιστία και την επίτευξη των στόχων του σωματείου μας».

Η ΔΑΚΕ επισημαίνει, τέλος, ότι η παράταξή της παρόλο που  κατέλαβε την τρίτη θέση στις εκλογές ο εκπρόσωπός της στη Διοίκηση, Κώστας Καρατζάς δεν εξελέγη αντιπρόεδρος, αλλά την θέση κατέλαβε ο εκπρόσωπος της τέταρτης στη σειρά ψήφων παράταξης, θεωρώντας ότι μ’αυτόν τον τρόπο τιμωρήθηκε η επιλογή της να μην ψηφίσει στη θέση του προέδρου τον κο Σταυρινούδη.

Ανάλογη δήλωση κατέθεσε και ο Π. Νικήτας εκλεγμένος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Χίου.

Σ' αυτήν σημειώνονται: 

 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Κατά τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου καταθέσαμε την πάγια θέση της παράταξής μας, (ΑΣΕ), για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο στη βάση της εκλογικής δύναμης της κάθε παράταξης. Επίσης, εκφράσαμε έντονες επιφυλάξεις και προβληματισμούς όπως και στο παρελθόν να είναι Πρόεδρος του Σωματείου συνάδελφος που ταυτόχρονα μετέχει στη Διοίκηση για το λόγο ότι η διοίκηση εκφράζει και υλοποιεί την κεντρική αντιεκπαιδευτική πολιτική την οποία αντιπαλεύουμε.

            Παρόλα αυτά η συζήτηση έφτασε σε αδιέξοδο με διάφορα συνδικαλιστικά τερτίπια και παλινωδίες θέσεων μεταξύ κυρίως ΔΑΚΕ και ΕΑΚ. Στην προσπάθεια να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και υπό την πίεση των καταστάσεων, αποδέχτηκα την πρόταση για τη θέση του αντιπροέδρου. Επειδή δεν έχω μάθει να μασώ τα λόγια μου, δηλώνω θαρρετά και δημόσια ότι η κίνηση αυτή ήταν λάθος και για το λόγο αυτό παραιτούμαι από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Χίου.

            Όσοι βιάστηκαν να μιλήσουν ή να υπονοήσουν «ανταλλάγματα» και «κρυφές συμφωνίες» είναι έκθετοι και παίρνουν την απάντησή τους, απλά γιατί δεν τους μοιάζουμε. Πάει πολύ η ΔΑΚΕ, που σε όλη την Ελλάδα μαζί με τη συνδικαλιστική ιδιότητα αναλαμβάνει θέσεις της διοίκησης, υπουργεία και κυβερνητικά πόστα, να μας κουνάει το δάκτυλο!

            Η ΑΣΕ δεν πρόκειται να γίνει ντεκόρ στον κυβερνητικό συνδικαλισμό κι αυτό έχει φανεί διαχρονικά στην πράξη και στους αγώνες απέναντι στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές .

            Συνεχίζουμε για έναν σωματείο ανυπότακτο, μαζικό, διεκδικητικό κόντρα στις κυβερνήσεις και στον κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό, που το θέλουν νεροκουβαλητή στις αντιεκπαιδευτικές τους πολιτικές.

 

Παναγιώτης Νικήτας

Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Χίου

Αντιπρόεδρος ΕΓ ΑΔΕΔΥ Χίου.

Σχετικά Άρθρα