Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Εμείς φταίμε για μια μόνο διακοπή λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Τετ, 12/12/2018 - 15:31

Εδώ γίνεται ο χαμός μια εβδομάδα με δεκάδες διακοπές ρεύματος, ο ΔΕΔΔΗΕ εΔΕΗ… ησε να απαντήσει σήμερα 12 Δεκεμβρίου στις 3.10 μ.μ. πληροφορώντας μας ότι εκείνος είδε μόνο μια διακοπή, εκείνη της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου.

Προφανώς δύο τινά συμβαίνουν: ‘Η καθημερινά και με άλλη ανακοίνωση θα μας εξηγούν ξεχωριστά την κάθε βλάβη ή το πιθανότερο, ο ΔΕΔΔΗΕ μια βλάβη αναγνωρίζει, τις άλλες τις «φορτώνει» στο Εργοστάσιο παραγωγής.

Στην παρούσα ανακοίνωση πάντως τονίζονται:

 

Διακοπές ηλεκτροδότησης στη Χίο

Την 10η Δεκεμβρίου και περί ώρα 15:30 προκλήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση του κεντρικού τμήματος της πόλης της Χίου, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού λιμένα και της αγοράς, οφειλόμενη σε φθορά διασυνδετικού υπογείου καλωδίου, τα αίτια της οποίας διερευνώνται. Κατά τη διαδικασία εντοπισμού του σφάλματος, προκλήθηκε αστάθεια στο ηλεκτρικό σύστημα της Χίου (νησιά Χίος, Ψαρά και Οινούσσες), προκαλώντας διακοπές ρεύματος στις γραμμές που ηλεκτροδοτούν τα χωριά της νότιας και κεντρικής Χίου.

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και ζητά την κατανόησή τους, καθώς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την

οριστική επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της ομαλής ηλεκτροδότησης των νησιών.

 

 

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018                                     Από το Γραφείο Τύπου

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 07:22

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ σημειώνοντας τα εξής:

Το να κλαίμε τη μοίρα μας είναι το ευκολότερο, το να φιλοσοφούμε ανάμεσα σε δύο φραπέδες ακόμα ευκολότερο, το να δούμε όμως την πραγματικότητα κατάμουτρα είναι το δυσκολότερο.

Και η πραγματικότητα λέει ότι ελλείψει ξένων εργατών, ο ένας πυλώνας του νησιού, που λέγεται μαστίχα, δεν μπορεί να δουλευτεί από χιώτικα εργατικά χέρια, πλην των ίδιων των παραγωγών, που δεν φτάνουν ή δεν μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Τα νούμερα είναι δυστυχώς αμείλικτα για το φαινόμενο πλέον της τεμπελιάς, εκτός και εδώ δεν τολμάμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ας μιλήσουν όμως οι αριθμοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι επίσημα καταγεγραμμένοι 17.348 άνεργοι. Να πούμε ότι 5.000 από αυτούς αφορούν τη Χίο;

Ας το υποθέσουμε για να πάμε σε ένα άλλο νούμερο. Η ΕΜΧ, πρωτοπόρα και σε αυτό, εδώ και ένα δίμηνο άνοιξε μια σελίδα στο διαδίκτυο, όπου από τη μία οι παραγωγοί ζητούν εργάτες και από την άλλη άνεργοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εργασία.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και σοκαριστικό. Με δεδομένους αυτούς τους αριθμούς οι αιτούντες εργασία έλληνες άνεργοι είναι 14, από τους οποίους οι 10 Χιώτες, ηλικίας από 22 έως 52 χρόνων.

Αν κανείς θεωρήσει ότι το μεροκάματο ίσως είναι εξευτελιστικό να σημειώσουμε ότι όσοι προσλαμβάνονται, αυτό γίνεται υποχρεωτικά με εργόσημο, δηλαδή ο εργοδότης τους πληρώνει την ασφάλισή τους και προσφέρονται 5 ευρώ την ώρα. Λόγω της φύσης της εργασίας, αυτή γίνεται από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, χωρίς φυσικά να αποκλείει κανείς και εργασία περισσοτέρων ωρών.

Κοντολογίς ένας εργαζόμενος, σε χειρωνακτική φυσικά γεωργική απασχόληση, μπορεί να εισπράττει 30 ευρώ την ημέρα συν την ασφάλισή του.

Και όμως οι ενδιαφερόμενοι, επαναλαμβάνουμε, είναι μόνο 14, από τους οποίους ντόπιοι οι… 10.

Συγχαρητήρια, 10 για την κοινωνία που φτιάξαμε.

Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας.