Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Ένταση στον Δήμο ένταση και στην ΒΙΑΛ

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 13/01/2020 - 23:37

Την υπενθύμιση ότι είναι και εκείνοι εδώ… και ότι επίσης θέλουν να… φύγουν έκαναν την ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Έτσι μετανάστες – πρόσφυγες κυρίως νεαρής ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της ΒΙΑΛ φωνάζοντας συνθήματα κατά της παραμονής τους στη Χίο.

Ορισμένοι πιο θερμόαιμοι άρχισαν να βάζουν φωτιές και να πετούν πέτρες στους Πυροσβέστες, που επιχειρούσαν να τις σβήσουν.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρουσία Διμοιρίας των ΜΑΤ, ενώ έγιναν και μερικές προσαγωγές των πρωταγωνιστών των επεισοδίων.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 19:45

Οι αλληλέγγυοι στην Χίο είμαστε ενάντια στη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ οπουδήποτε στο νομό. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε δομή κλειστή που θυμίζει ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ανοιχτή δομή τύπου ΒΙΑΛ που εξαθλιώνει όσους διαβούν εκεί καθώς και τους κατοίκους της περιοχής.

 Έχουμε τοποθετηθεί από καιρό ενάντια στην συμφωνία ΕΕ Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα καθώς και ενάντια  στον χρόνιο  περιορισμό των προσφύγων στα νησιά.

Εμείς όλο αυτό το διάστημα είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, προσπαθώντας να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει ότι  προβλήματα κοινά με εμάς τους έχουν οδηγήσει στην προσφυγιά (πόλεμος, οικονομικές συνθήκες κλπ). Αντί λοιπόν να καλεστούν και οι πρόσφυγες να είναι μαζί μας στην διαμαρτυρία, οι γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι περί τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο προσπαθούν να προπαγανδίσουν τα γνωστά ψέματα και την κινδυνολογία σχετικά με την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας και της αντικατάστασης πληθυσμού.  

Στην συγκέντρωση της Τετάρτης δεν θα λάβουμε μέρος, γιατί το επίσημο πλαίσιο όπως αυτό διατυπώνεται με αφίσες, με συνθήματα και με κάθε άλλο τρόπο, διανθίζεται με τα σενάρια της ακροδεξιάς προπαγάνδας για δήθεν ισλαμοποίηση της Ελλάδας. Δεν  συμμετέχουμε σε μια διαμαρτυρία που έχει επίκεντρο την ξενοφοβία και την πρόκληση συναισθημάτων μίσους προς τους πρόσφυγες, με ηχηρή προβολή  της «κανονικότητας» της ζωής των ελληνικών νησιών που δήθεν διαταράχτηκε από το προσφυγικό..