Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Εντατική απολύμανση των κάδων

Τετ, 15/04/2020 - 15:47

Οπωσδήποτε οι μέρες της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα της καθημερινότητάς μας, ωστόσο σταθερή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα που δεν αλλάζει είναι η εγρήγορση για την αντιμετώπιση θεμάτων που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο η Υπηρεσία Καθαριότητας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πάνος Αναγνώστου βρίσκονται δυναμικά στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. Σήμερα, με το ειδικό όχημα – πλυντήριο κάδων που ακολουθεί τα απορριμματοφόρα, έγινε πλύσιμο αλλά και εντατική απολύμανση των κάδων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Μηνά, δράση η οποία επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλο το νησί.

Επιπροσθέτως, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες απολύμανσης και ψεκασμού στην περιοχή Φραγκοβούνι, Γηροκομείο Λεμονιάς και στο κτήριο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Να σημειωθεί ότι για τρίτη ημέρα συνεχίζονται με συστηματικό ρυθμό οι εργασίες  χορτοκοπής στην περιοχή του Χαλκειούς, ενώ αξίζει να αναφερθεί η αντικατάσταση λαμπτήρων και η επισκευή κάθε βλάβης ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές Αμάδες –Βίκι – Καμπιά.

Με αμείωτο ρυθμό ο αγώνας έναντι στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της καθημερινότητας εν όψει της πανδημίας συνεχίζεται!

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 16:13

Στη νέα διήμερη αποχή, σήμερα και αύριο των λογιαστών, συμπαρίσταται η Διοίκηση της ΟΕΒΕ Χίου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους Χιώτες Λογιστές- Φοροτεχνικούς στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τους τελευταίους μήνες!

Η προσπάθεια ψηφιοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών αποτελεί βάρος στους ώμους του κλάδου καθώς καλούνται να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς που συσσωρεύεται, αφιερώνοντας ώρες ατέλειωτες εκτός ανθρώπινων ωραρίων. Με μαθηματική ακρίβεια πολλοί συνάδελφοι- επαγγελματίες λογιστές θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο αφού οι επιλογές είναι περιορισμένες, ή θα πρέπει να καταφύγουν στη μισθωτή εργασία ή θα χάσουν κάθε έννοια δικαιώματος στον προσωπικό χρόνο και την οικογένεια!

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου στηρίζει τον κλάδο των φοροτεχνικών-λογιστών, στη μάχη που δίνει για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων στην εργασία αλλά κυρίως τη ζωή!"