Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Επαφές του Δημάρχου Οινουσσών με φορείς στη Χίο

Δευ, 23/09/2019 - 18:55

Σημαντικές συναντήσεις και επαφές στη Χίο είχε σήμερα ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ.

 Συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Δημ. Αυγερινό με τον οποίο συζήτησε για ζητήματα ασφάλειας και τάξης του νησιού ενώ παράλληλη συνάντηση είχε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χίου Παναγιώτη Αναγνώστου στην οποία παραυρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Οινουσσών Λάμπρος Σκούφης.

Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΗ με τον  

Διευθυντή της Γ. Καλαμάκη για τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης και άλλα έργα της ΔΕΗ στις Οινούσσες.

 Τέλος υπήρξε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον αρχαιότερο αστικό Σωματειακό φορέα της Χίου τον Φιλοτεχνικό Όμιλο όπου συζητήθηκε η έναρξη πνευματικής και λογοτεχνικής συνεργασίας για το κοινό όφελος των κατοίκων Χίου και Οινουσσών.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες για να καλυφθούν και οι υπόλοιποι τομείς του δημοτικού έργου.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!