Επανέρχεται στο θέμα του αεροδρομίου ο Νότης Μηταράκης

Πέμ, 26/04/2018 - 15:46

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών για την προμελέτη και χρηματοδότηση έργων αεροδρομίου Χίου, κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Σ’ αυτήν σημειώνει:

«Στις 12 Μαρτίου 2018 διαβιβάστηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προς τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η προμελέτη για το έργο «Επέκταση – βελτίωση πεδίου ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Χίου «Όμηρος» και συναφή έργα». Ο φάκελος περιελάμβανε τεχνική έκθεση, προϋπολογισμό, σχέδια, έγκριση περιβαλλοντικών όρων και γεωτεχνικές μελέτες. Η ΔΥΑ στη συνέχεια, ως αρμόδια Αναθέτουσα Αρχή, θα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το έργο, συνολικού Προϋπολογισμού 15 εκ. €, να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.

Επειδή το έργο του αεροδρομίου:

• είναι άμεσης προτεραιότητας για την οικονομία και την κοινωνία της Χίου

• έχει ήδη υπάρξει σημαντική καθυστέρηση την τελευταία τριετία

• είναι σημαντικού προϋπολογισμού, ο οποίος μπορεί να καλυφθεί μόνο μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Ο φάκελος που απεστάλη από την ΥΠΑ στη ΔΥΑ ήταν πλήρης, προκειμένου η ΔΥΑ να προχωρήσει στις ενέργειες για τη χρηματοδότηση; Εάν υπάρχουν ελλείψεις, πότε προβλέπεται να καλυφθούν αυτές και να ολοκληρωθεί ο φάκελος; Ποια έργα περιλαμβάνονται στην προμελέτη;

2. Υπάρχει χρονικός περιορισμός προκειμένου να ενταχθούν στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 έργα υποδομών αεροδρομίων; Εάν ναι, ποιος είναι αυτός; Ποιο το χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020;”

Σχετικά Άρθρα