Επιχείρηση της αστυνομίας για μεταφορά προσφύγων στο Καρα Τεπέ

Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο το μεσημέρι
Πέμ, 17/09/2020 - 09:47

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μετακίνηση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τους δρόμους και τα κτήματα του Καρά Τεπέ προς το νέο καταυλισμό στο πρώην πεδίο βολής της περιοχής, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 το πρωί, ενώ στις 10 π.μ. με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπολοιπων περιφερειακών παρατάξεων, στην οποία ενδέχεται να μετέχει και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Παράλληλα στη 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου.

Στο μεταξύ στην επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων μεταναστών στο Καρά Τεπέ, που παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης, συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με τονδιαφαινόμενο σχεδιασμό της επιχείρησης η Αστυνομία αποκλείει τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες και τους προωθεί προς τον νέο καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.

Σήμερα είναι η ένατη μέρα από τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας και περίπου 13.000 πυρόπληκτοι φυγάδες από αυτόν, ζουν πάνω στον δρόμο ή σε κτήματα και στους προαύλειους χώρους επιχειρήσεων που και αυτές παραμένουν εννιά μέρες τώρα κλειστές. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι «η επιχείρηση έχει σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο και στοχεύει και στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Με πληροφορίες από skai.gr. Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα stonisi

Σχετικά Άρθρα