Χίος, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Επιστρέφουν οι Δικηγόροι στις Δικαστικές Αίθουσες

Δευ, 23/09/2019 - 18:31

Θεωρώντας ότι τα προβλήματα που τους οδήγησαν σε αποχή βρίσκονται σε φάση επίλυσης, οι Δικηγόροι της Χίου σε Γενική τους Συνέλευση σήμερα αποφάσισαν την λύση της αποχής τους και την επιστροφή στα καθήκοντα τους από την 1η Οκτωβρίου.

Οι Δικηγόροι είχαν αποφάσισει αποχή στις 19 Ιουνίου 2019 μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Αιτία για την αποχή τους , όπως ανέφεραν τότε ήταν η μετάθεση και των 4 Πρωτοδικών που υπηρέτησαν την τελευταία διετία στο Πρωτοδικείο Χίου σε άλλα Πρωτοδικεία και η μετάθεση στην Χίο 4 παρέδρων οι οποίοι ορκίστηκαν εδώ πρωτοδίκες.

Οι δικηγόροι της Χίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε τότε σε συνέντευξη το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου, εκτιμούσαν ότι οι ενέργειες αυτές υποτιμούν τόσο τους ιδίους όσο και το Πρωτοδικείο Χίου.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους νέους δικαστές που έρχονται», ανέφερε η Ανθίππη Ζαννάρα, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου συμπληρώνοντας ότι «η έλλειψη εμπειρίας που απαιτείται  από τον νόμο για να εκδικάζουν εφέσεις κατ' αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Χίου θα δημιουργήσει προβλήματα στην δικαστική λειτουργία της Χίου, ενώ παράλληλα για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν θα μπορεί να υπάρχει και στελέχωση του τριμελούς Πλημ/κειου με ότι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία του".

Σύσσωμο το Δ.Σ του Δικηγορικού συλλόγου αναφέρθηκε τότε στις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη στελέχωση από έμπειρους δικαστές προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες που καταφεύγουν στην δικαστική οδό.

Σε σχέση τώρα με τη λήξη της αποχής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

Η Γενική Συνέλευση του Δικ. Συλλόγου Χίου συγκληθείσα την 23-9-19 και ώρα 14.00., αποφάσισε ομόφωνα ευρισκομένη σε απαρτία την αναστολή της αποχής μας από τα δικαστήρια και προσδιόρισε κατά πλειοψηφία ως χρόνο λήξης κατά τα ανωτέρω , την 1η-10-2019.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη μετά την αξιολόγηση της συνάντησης που είχε το προεδρείο του Συλλόγου μας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα και Υφυπουργό Δικαιοσύνης κο Δ. Κράνη και με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κο Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.

Ωστόσο ο Δικ. Σύλλογος Χίου προσδοκώντας  ότι επι του πρακτέου δεν θα δημιουργηθούν στο μέλλον ανάλογες αρρυθμίες εν σχέσει με την «αδυναμία» έκδοσης αποφάσεων επι εφέσεων σε διαφορές που εκδικάστηκαν στο Ειρηνοδικείο Χίου, ως και επι ετέρων θεμάτων, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις προς τον σκοπό, του εύρυθμου των Δικαστηρίων της Χίου, προς όφελος πρωτίστως της απονομής της Δικαιοσύνης των πολιτών και των δικηγόρων που καθίστανται αποδέκτες των διαμαρτυριών των διαδίκων, όταν αισθάνονται ότι δεν απονέμεται ουσιαστικό δίκαιο.

                                                                                    Το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                                             Η Γ. Γραμματέας

Ανθίππη Ζαννάρα                                                                                        ΑΙΚ. ΧΟΥΛΗ

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 12/11/2019 - 19:29

Είναι τεράστια καταλαμβάνοντας 1,5 στρέμμα. Είναι ορατή από πολύ μακριά και από όλες της πλευρές αν και ο Δήμαρχος Γιώργης Δανιήλ ξεκαθαρίζει, ότι τον ενδιαφέρει κυρίως να την βλέπει η… Αθήνα, εκείνη ντε που επιμένει ότι οι Οινούσσες πρέπει να έχουν ΦΠΑ 24% και να στελεχώνονται με Καθηγητές τον... Νοέμβριο.

Αναφερόμαστε στην μεγάλη πέτρινη σημαία των Οινουσσών, την οποία και θα παρουσιάσουμε αύριο σε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Μερικές λεπτομέρειες που έχουν σημασία. Η πρωτοβουλία ήταν συλλογική και αυθόρμητη. Συμμετείχαν δεκάδες, κυρίως νέοι καθώς ο λόφος δεν είναι προσβάσιμος, παρά μόνο με οχήματα 4χ4. Χρειάστηκε να κουβαληθούν χιλιάδες πέτρες, να τσιμεντωθούν, για να κρατηθούν από την βροχή και να βαφτούν.