Χίος, Κυριακή 29 Μαρτίου

Επιτάχυνση της προσφυγής του Δήμου κατά της Δομής στο Αίπος

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Χίος μπροστά"
Σάβ, 15/02/2020 - 19:56

Χθές ο συνδυασμός μας κατέθεσε την παρακάτω αίτηση για να πληροφορηθεί με βάση τα ψηφισθέντα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αν έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για την συγκρότηση ισχυρής νομικής ομάδας με την συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

Χίος 14-02-2020
Προς τον κ. Δήμαρχο Χίου
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρ. 55/2020 ,αποφασίσθηκε η σύσταση νομικής ομάδας με την συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για την στήριξη και συνδρομή στις νομικές ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν ώστε να προσβληθούν τόσο η Νομοθετική πράξη όσο και η Υπουργική απόφαση σχετικά με την επίταξη εκτάσεων με σκοπό την δημιουργία χοτ σποτ.
Δεδομένου ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν έχει γίνει έγγραφη πρόσκληση προς τον Δικηγορικό σύλλογο.

Για τον Συνδυασμό ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Γιάννης Καραβασίλης

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 11:45

Πριν λίγο διάστημα σε μια από τις τακτικές μας συναντήσεις, Περιφέρεια και Δήμος, με τη συμμετοχή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών συζητήσαμε και αξιολογήσαμε ό,τι έχει σχέση με το σπουδαιότατο για τη Χίο έργο που αφορά το αεροδρόμιο και την ολοκλήρωση της επέκτασής του. Θέσαμε χρονοδιάγραμμα ενεργειών, παράλληλα με την αξιοποίηση όλων εκείνων των σημαντικών ενεργειών και προσπαθειών που είχαν ήδη προηγηθεί από τους προκατόχους όλων των βαθμών της ιεραρχίας για την ολοκλήρωσή του.

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό, έχουμε ακόμα ένα βασικό βήμα για τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου. Ενωμένοι και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση, Περιφέρεια και Δήμος συνεχίζουμε δυνατά για την επίλυση και ολοκλήρωση ζωτικής σημασίας έργων όπως Φράγμα Κόρης Γεφύρι, λιμενικές υποδομές αλλά και άλλων  χρονιζόντων  προβλημάτων, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε και ειδικότερα εν μέσω των κορυφαίων προβλημάτων  του κορονοϊού και του μεταναστευτικού.