Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Επιτέλους στελεχώστε την Επιθεώρηση Εργασίας

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 28/04/2020 - 06:21

Με δύο υπαλλήλους έχει μείνει η Επιθεώρηση Εργασίας, ελέγχοντας υποτίθεται 4500 επιχειρήσεις! Την ίδια ώρα εδώ και χρόνια ακόμα εκκρεμεί η μεταστέγαση της στα άδεια γραφεία του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ.

Τα δυό αυτά ζητήματα επισημαίνει πρός τα αρμόδια υπουργεία ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας με την παρακάτω επιστολή: 

ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Εργασίας& Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννη Βρούτση

Τον Υπουργό Μετανάστευσης& Ασύλου, Βουλευτή ΝΔ Χίου, κ. Νότη Μηταράκη

Την Γενική Γραμματέα Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη

Τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη

Την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αιγαίου

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χίου

      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

     Τα Κόμματα της Βουλής

ΘΕΜΑ: υποστελέχωση τμήματος Εργασιακών Σχέσεων της Επιθεώρησης Εργασίας Χίου

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως Εργατικό Κέντρο Χίου έχουμε αρκετές φορές επισημάνει τα ζητήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση του τμήματος Εργασιακών Σχέσεων Χίου και τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στους εργαζομένους του νησιού μας. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε μετά την 31η Δεκεμβρίου 2019 μετά τη συνταξιοδότηση της τρίτης υπαλλήλου του τμήματος.

Τη δεδομένη στιγμή, στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων της Επιθεώρησης Εργασίας Χίου υπηρετούν δύο υπάλληλοι σε μία αγορά 4500 επιχειρήσεων. Οι απαιτήσεις στο έργο που τους έχει ανατεθεί είναι αυξημένες και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν πολλές φορές με το αίσθημα  καλής πίστης, την αφοσίωση και το φιλότιμο που δείχνουν για την εργασία τους.

Ζητούμε την πλήρη στελέχωση του τμήματος όπως προβλέπεται και από το οργανόγραμμα της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα υπενθυμίζουμε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας Χίου στο Μέγαρο ΕΦΚΑ/ΙΚΑ Χίου, ζήτημα που έχει αναδείξει εδώ και αρκετά χρόνια το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να σταθούμε στο πλάι των εργαζομένων του νησιού μας αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξή μας.

Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών σας  και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020