Χίος, Παρασκευή 19 Ιουλίου

Το επόμενο τρίμηνο τα νέα για το Φράγμα Κόρης γεφύρι

Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης
Τετ, 30/01/2019 - 14:32

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη πραγματοποίησε την Τρίτη 29/1/19 ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Στη συνάντηση, παρουσία στελεχών του Υπουργείου, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν τη Χίο και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΥΠΑΑΤ.

Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

"Πρώτο και σημαντικότερο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το φράγμα Κόρης Γεφύρι. Έγινε κατατοπιστική ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου για το έργο, για το οποίο ως γνωστόν έχουν ανακύψει σοβαρά ερωτήματα ως προς την αρτιότητα και την ασφάλεια της υφιστάμενης κατασκευής. Στην παρούσα φάση, έχει εγκριθεί κονδύλι για τη διενέργεια εξειδικευμένων τεχνικών ελέγχων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Τα – κρίσιμα για την πορεία του έργου – πορίσματα των νέων ελέγχων αναμένονται εντός του προσεχούς τριμήνου. Έγινε απολύτως σαφές πως το Υπουργείο αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας ενός έργου τέτοιας κλίμακας.

Εν συνεχεία συζητήθηκαν ζητήματα αλιείας, ενόψει του νέου νομοθετικού πλαισίου για την επαγγελματική και την ερασιτεχνική αλιεία το οποίο είναι υπό εκπόνηση και το οποίο σκοπεύει να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει την υφιστάμενη κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και το ζήτημα των αδειών αλιείας για βιτζότρατες.

Από την πλευρά του βουλευτή τέθηκε, εν συνεχεία, σειρά επιμέρους θεμάτων σχετικά με τους μαστιχοπαραγωγούς, τα οποία σχετίζονται κυρίως με την υπό καλύτερους όρους ένταξή τους σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ειδική πρόβλεψη για μαστιχοπαραγωγούς στα Σχέδια Βελτίωσης, πιθανή ένταξη μαστίχας στις βιολογικές καλλιέργειες, προκήρυξη προγράμματος δάσωσης), αλλά και με ζητήματα όπως η μετατροπή της ΕΜΧ σε πρωτοβάθμιο αναγκαστικό συνεταιρισμό.

Τέλος, έγινε αναφορά στις προτάσεις τροποποίησης του ευρωπαϊκού «Προγράμματος στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου» και της ανάγκης ενεργότερης εμπλοκής στη διαδικασία των αγροτών και κτηνοτρόφων της Χίου."

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/07/2019 - 15:56
Κώστας Μαρδάς

Μαζί με τον διεθνολόγο Αθανάσιο Δρούγο και τον πρέσβη επί τιμή Περικλή Νεάρχου, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος- συγγραφέας Κώστας Μαρδάς ανέλυσε τον κίνδυνο από την επιθετικότητα της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, επισημαίνοντας όμως και τα λάθη της ελληνοκυπριακής πλευράς, καθώς Τσίπρας – Αναστασιάδης «παραμύθιαζαν» - όπως είπε – τον κόσμο πως οι συμμαχίες με Ισραήλ – Αίγυπτο – ΗΠΑ θα εμπόδιζαν κάθε τουρκική επιβουλή!

 

Παρακολουθείστε την εκπομπή στο αθηναϊκό περιφερειακό κανάλι ΑΡΤ, όπου οι καλεσμένοι μιλούν χωρίς να διακόπτονται από την παρουσιάστρια Φραντζέσκα Σαββοργινάκη… Κάτι σπάνιο για τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια…

 

artiria_17719_frantzeska_savvorginaki