Ερώτηση 21 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. με πρωτοβουλία Α. Μιχαηλίδη για το Νοσοκομείο Ικαρίας

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη
Δευ, 02/08/2021 - 23:34

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τα επείγοντα προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και υπηρεσιών που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ικαρίας κατέθεσε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η ερώτηση συνυπογράφεται από 20 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τα προβλήματα αυτά άλλωστε, όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, οδήγησαν το Δήμο Ικαρίας να αναστείλει τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση.

Η ερώτηση καταρχήν αναφέρεται στην έλλειψη κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων, συνθήκη η οποία επιδεινώνεται από την ακατανόητη απόφαση του Υπουργείου να αποσπάσει ιατρούς από το νοσοκομείο της Ικαρίας σε άλλες μονάδες της χώρας. Υποστελέχωση παρουσιάζεται και σε άλλες κατηγορίες προσωπικού, όπως στους μόνιμους διασώστες ΕΚΑΒ και τις μαίες.

Επιπλέον, από το νοσοκομείο απουσιάζουν κρίσιμες ιατρικές Μονάδες, όπως Τεχνητού Νεφρού και Αυξημένης Φροντίδας. Κατά συνέπεια, κάτοικοι του νησιού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όχι μόνο υπόκεινται σε πρόσθετη ταλαιπωρία, αλλά κινδυνεύουν να στερηθούν ολοκληρωτικά της κατάλληλης θεραπείας και περίθαλψης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν ότι οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ικαρίας προστίθενται σε άλλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού στην ικανοποίηση των υγειονομικών αναγκών τους, τα οποία σχετίζονται με τη νησιωτικότητα, και ρωτούν τον Υπουργό Υγείας πως ακριβώς προτίθεται να καλύψει τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρικές υποδομές που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ικαρίας, εν μέσω μάλιστα νέου πανδημικού κύματος και τουριστικής περιόδου.

Σχετικά Άρθρα