Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το έργο στο λιμάνι Λιμνιών

Τρί, 27/07/2021 - 15:40

Eρώτηση για το έργο προστασίας του τουριστικού λιμένα Λιμνιών στη Βολισσό, κατέθεσαν στους υπουργούς Τουρισμού και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα, Δ. Μανωλάκου και Μ. Συντυχάκης.

Ρωτούν αν θα ληφθούν μέτρα για να μην απενταχθεί το έργο καθώς και ποιες είναι οι αιτίες της καθυστέρησης του έργου και ποιο το χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωσή του.

Όπως σημειώνουν:

«Tο έργο "Προστασία Λιμενολεκάνης του Λιμένα Βολισσού Χίου", προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ το οποίο ήταν έτοιμο για δημοπράτηση, αποτελεί ένα έργο με μεγάλη σημασία για την περιοχή και η υλοποίησή του είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της.

Το έργο πρόκειται να απενταχθεί γιατί δεν έγιναν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.

Να σημειωθεί ότι, από την ολοκλήρωση του έργου το 2014 είχε γίνει φανερή η προβληματικότητα του εκτελεσθέντος έργου σε περίπτωση που πνέουν νότιοι άνεμοι.

Τον Ιούλιο 2017 υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τροποποιούνταν η χωροθέτηση και η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του λιμένα (ΦΕΚ / τεύχος ΑΑΠ / 26-7-2017), ενώ  το Φεβρουάριο του 2019 υπογράφηκε μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού και του Δημάρχου Χίου προγραμματική σύμβαση για το έργο «Προστασία λιμενολεκάνης του λιμένα Βολισσού Χίου», με την προαναφερόμενη χρηματοδότηση.

Ωστόσο τη στιγμή που εκκρεμούσε μόνο η δημοπράτηση του έργου, αυτό όχι μόνο δεν ξεκινά, αλλά δεν έχει υπάρχει και καμιά επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση ή το Δήμο για το τι πρόκειται να γίνει, γεγονός που προκαλεί ανησυχία ότι το έργο πάει για απένταξη.»

Σχετικά Άρθρα