Έτοιμοι για τις εκλογές- 63.298 εγγεγραμμένοι, 135 εκλογικά τμήματα στη Χίο

Τρί, 15/09/2015 - 15:14

Η αλήθεια είναι ότι αν έχουμε αποκτήσει τεχνογνωσία, ως χώρα, σε ένα τομέα, αυτός είναι εκείνος της διεξαγωγής εκλογών. Με την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 2015, να είναι σε απόσταση αναπνοής ο εκλογικός μηχανισμός στην Περιφερειακή Ενότητα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, καθορίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες, παρά το γεγονός ότι και αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Δ/ντής Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας, Δημοσθένης Βούκουνας μιλώντας στο Ράδιο «Α» επισήμανε ότι ήδη έχουν σταλεί 75.000 ψηφοδέλτια από τα κόμματα- συνδυασμούς κομμάτων – μεμονωμένους υποψήφιους και συγκεκριμένα από τα 17, σε σύνολο 19, που διεκδικούν την ψήφο μας στις 20 του Σεπτέμβρη.

Οι εγγεγραμμένοι στο Νομό μας ανέρχονται στους 63.298, ενώ αντίθετα με τα όσα ίσχυσαν στο δημοψήφισμα, σ’αυτές τις εκλογές – όπως και σε εκείνες του Ιανουαρίου – υπάρχουν και οι Χιώτες ετεροδημότες – 1.637-  που θα ψηφίσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα ειδικά εκλογικά τμήματα. Επίσης οι ένστολοι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στη Χίο, είναι 1.153.

Τα Εκλογικά τμήματα στο Νομό μας είναι 135, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου των φυλακών, ενώ στη Σχολή Μηχανικών στεγάζεται το τμήμα ετεροδημοτών.

Ήδη, είπε ο κ. Βούκουνας, το εκλογικό υλικό θα αποσταλεί την Πέμπτη στα Ψαρά και τις Οινούσσες και την Παρασκευή στο Δήμο Χίου.

Όσον αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων, το γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτή τη φορά σταυροδοσία, διευκολύνει στην επίσπευσή τους, με τον κ. Βούκουνα να εκτιμά ότι στις 9 περίπου το βράδυ θα μπορεί να υπάρξει ένα ασφαλές δείγμα για το πώς ψήφισαν οι Χιώτες.

Σχετικά Άρθρα