Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Εξώδικο και του Σταμάτη Κάρμαντζη για την ΒΙΑΛ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 21/10/2019 - 15:26

Είναι η δεύτερη εξώδικη καταγγελία που παραλαμβάνει το υπουργείο από τον Δήμο Χίου και η μόνη σιγουριά είναι ότι θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Αναφερόμαστε στην εξώδικη επιστολή, διαμαρτυρία του Σταμάτη Κάρμαντζη προς το αρμόδιο υπουργείο, με την οποία ζητά την απόδοση του ακινήτου της ΒΙ.ΑΛ. και την απομάκρυνση των σκηνών που έχουν τοποθετηθεί παράνομα εκεί.

Στην εξώδικο επιστολή σημειώνει ότι από τις 6 Ιανουαρίου 2019, έχει λήξει η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Χίου, χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών για επιπλέον 2ετή παραχώρηση, όπως ορίζει το άρθρο 6 της σύμβασης παραχώρησης που υπέγραψε ο προηγούμενος Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς και που επίσης είχε αποστείλει εξώδικο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο τελευταίος μάλιστα ζητούσε μόλις λήξει η σύμβαση να αποδοθεί πίσω η ΒΙΑΛ, αφού δεν υπάρχει διάθεση άλλης παραχώρησης.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης στο εξώδικο του αναφέρει ότι το Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει την χρήση του ακινήτου χωρίς καμία νόμιμη συμβατική σχέση, με τη διοίκηση του ΚΥΤ, που στεγάζεται πλέον παράνομα στην ΒΙΑΛ, να συνεχίσει την εγκατάσταση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, στοιβάζοντάς τους στα χωράφια των κατοίκων του Χαλκειούς.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 11:06

Διαφωνώντας με τη ρητορική της Περιφερειακής Αρχής ως προς το πλαίσιο της κινητοποίησης που θα γίνει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου στις 22 και 23 Γενάρη, η Περιφερειακή παράταξη "Συμπαράταξη Πολιτών" σε συνεργασία με δημοτικούς συνδυασμούς, κατεβαίνει στην κινητοποίηση, ξεκαθαρίζει όμως τη θέση της, προτάσσοντας το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα διεκδικώντας αποσυμφόρηση των νησιών και μη δημιουργία νέων δομών.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες, με τις ιδεοληψίες και την τακτική της, κατάντησε τα νησιά μας αποθήκες ψυχών που αιτούνται άσυλο. Τώρα με κούφια λόγια, ανύπαρκτο σχέδιο, και σπασμωδικές κινήσεις ζητά να τα αποτελειώσει με την κατασκευή και νέων κλειστών κέντρων. Αδιαφορώντας για την καθολική αντίδραση στα σχέδια της. Οι κάτοικοι των νησιών σε απόγνωση το ίδιο και οι πρόσφυγες.

Η Περιφερειακή Αρχή μετά από παχιά λόγια και αδράνεια μηνών, εξαναγκάζεται από το λαϊκό αίσθημα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στις 22 και 23 του Γενάρη.

Μόνο που με τη συνθηματολογία και τις πρακτικές της επιλέγει να σπρώξει μια μερίδα του κόσμου σε λάθος κατεύθυνση και σε ακροδεξιές αγκαλιές και μια άλλη σε αποχή , αδυνατίζοντας εν τέλει το μέτωπο και τη στόχευση.

Συνεπείς στα λόγια μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και θυμίζουμε στους συμπολίτες μας ποια είναι τα βασικά επίδικα."