Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Εξώδικο και του Σταμάτη Κάρμαντζη για την ΒΙΑΛ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 21/10/2019 - 15:26

Είναι η δεύτερη εξώδικη καταγγελία που παραλαμβάνει το υπουργείο από τον Δήμο Χίου και η μόνη σιγουριά είναι ότι θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Αναφερόμαστε στην εξώδικη επιστολή, διαμαρτυρία του Σταμάτη Κάρμαντζη προς το αρμόδιο υπουργείο, με την οποία ζητά την απόδοση του ακινήτου της ΒΙ.ΑΛ. και την απομάκρυνση των σκηνών που έχουν τοποθετηθεί παράνομα εκεί.

Στην εξώδικο επιστολή σημειώνει ότι από τις 6 Ιανουαρίου 2019, έχει λήξει η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Χίου, χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών για επιπλέον 2ετή παραχώρηση, όπως ορίζει το άρθρο 6 της σύμβασης παραχώρησης που υπέγραψε ο προηγούμενος Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς και που επίσης είχε αποστείλει εξώδικο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο τελευταίος μάλιστα ζητούσε μόλις λήξει η σύμβαση να αποδοθεί πίσω η ΒΙΑΛ, αφού δεν υπάρχει διάθεση άλλης παραχώρησης.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης στο εξώδικο του αναφέρει ότι το Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει την χρήση του ακινήτου χωρίς καμία νόμιμη συμβατική σχέση, με τη διοίκηση του ΚΥΤ, που στεγάζεται πλέον παράνομα στην ΒΙΑΛ, να συνεχίσει την εγκατάσταση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, στοιβάζοντάς τους στα χωράφια των κατοίκων του Χαλκειούς.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 16/11/2019 - 07:30

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο οδηγός που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του που έπεσε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με Πυροσβεστική, Δύτες, Λιμενικό και ΕΚΑΒ που επιχείρησαν στο σημείο να κάνουν λόγο για πνιγμό.

Σύμφωνα με το "Νησί" πρόκειται για 76χρονο από την περιοχή της Άγρας που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο Opel Corsa χρώματος μαύρου και ανασύρθηκε νεκρός.

Το αυτοκίνητο είχε αναποδογυρίσει και οι δύτες επενέβησαν στο «Γ» που σχηματίζει το τελωνείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κινήθηκαν άμεσα, όσο επέτρεπε η θολότητα του νερού, αλλά και η κατάσταση του αυτοκινήτου.