Εξώδικο του Δήμου Χίου στο Υπ. Μετανάστευσης για το Θόλος

Μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με επιχείρημα ότι η έκταση που χωροθετείται η δομή μεταναστών είναι δημοτική
Πέμ, 22/04/2021 - 07:43

Σε ομόφωνη απόφαση κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου μετά την αποκάλυψη που έγινε χθες από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστα Τριαντάφυλλο ότι η έκταση στην οποία το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει να δημιουργήσει τη νέα  δομή προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, προκρίνοντας αρχικά την αποστολή εξωδίκου κατά κάθε υπευθύνου.

Επίσης εξετάζεται η δυνατότητα κάθε νομικής προσφυγής στα αρμόδια διοικητικά και πολιτικά δικαστήρια κατά της χωροθέτησης και αδειοδότησης της δομής στη συγκεκριμένη περιοχή και κατά της εκμίσθωσης του ακινήτου στο υπουργείο Μετανάστευσης. Ο Δήμος, σύμφωνα με την απόφαση θα ενημερώσει για τις εξελίξεις την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που χρηματοδοτεί -θυμίζουμε- τα έργα.

Εκείνο που επισημάνθηκε χθες είναι ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψιν ότι μεσολαβούν και οι αργίες του Πάσχα.

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η έκταση στην περιοχή του Θόλους ανήκε στην σχολική περιουσία και ο Δήμος της Χίου τη νέμεται και την κατέχει εδώ και χρόνια, ανέφερε και  ο πρώην Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήδη από χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου της συντονιστικής επιτροπής αγώνα από τον Κώστα Τριαντάφυλλο, η επίμαχη έκταση στο Θόλος ανήκε στην Εφορεία Σχολείων, πέρασε στον πρώην Δήμου Χίου και 4 ακίνητα έχουν κτηματογραφηθεί στο Κτηματολόγιο, καθώς και στο Ε9 του Δήμου.

Θυμίζουμε ότι πηγές  του Υπουργείου Μετανάστευσης που ερωτήθηκαν διευκρινίζουν ότι τελεσίδικα η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, με σχετικά πρωτόκολλα και ότι γειτνιάζει με δημοτικές εκτάσεις. 

Σχετικά Άρθρα