Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Εξόρμηση ενάντια στην "Αμυντική συμφωνία ΗΠΑ Ελλάδας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κυρ, 06/10/2019 - 18:26

Εξόρμηση ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στις 11 στην είσοδο της Απλωταριάς.

Μέλη Σωματείων, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και του Σωματείου Εμοροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Κατά την εξόρμηση έγινε ενημέρωση και κάλεσμα στους περαστικούς να υπογράψουν κείμενο καταδίκης της ΕλληνοΑμερικανικής «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας». Η κινητοποίηση πραγματοποιήθκε την ημέρα της επίσκεψης του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Η επικίνδυνη για το λαό συμφωνία ΗΠΑ - κυβέρνησης ανανεώνει, ενισχύει και επεκτείνει τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ενημέρωναν οι συγκεντρωμένοι πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας και πως οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι είμαστε ασφαλείς μέσα στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, η προσπάθεια να σπείρουν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, να καλλιεργήσουν προσδοκίες, να μας πείσουν για τα δήθεν "οφέλη" από αυτή τη συμφωνία είναι ανιστόρητες.

 

Αιτήματα αιχμής των συγκεντωμένων ήταν:

 Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική «Συμφωνία

Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».

 Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις

 Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές

αποστολές στο εξωτερικό.

 Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

Την ίδια στιγμή μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνταν σε όλη τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 24/02/2020 - 21:47
Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος το βράδυ της Δευτέρας 24/2/20 στην περιοχή Αγίου Μακαρίου

Αν οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι εν έτη 2020 μπορεί η μετακίνηση καμιάς εικοσαριάς διμοιριών δυνάμεων αστυνομικής καταστολής στα νησιά μπορεί να παραμείνει κρυφή, θα διαπιστώσουν ότι πλανώνται πλάνην οικτράν.

Ήδη αυτή την ώρα (9.30 το βράδυ της Δευτέρας 24/2/20) υπάρχει πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο και στο λιμάνι των Μεστών, αναμένοντας τον κατάπλου του πλοίου που μεταφέρει -κατά τα αθηναϊκά ΜΜΕ 11 διμοιρίες σε κάθε νησί- τα ΜΑΤ στη Χίο για να τα... υποδεχθεί, αλλά προς το Αίπος και συγκεριμένα στην περιοχή Αγίου Μακαρίου. Ένα πλήθος αποφασισμένο να εμποδίσει τα σχέδια δημιουργίας κλειστής δομής προσφύγων-μεταναστών στο 17ο χλμ. Χίου-Βολισσού αλλά και να συγκρουστεί με τις αστυνομικές δυνάμεις αν χρειαστεί, μηνυπολογίζοντας τίποτα.

Ας ελπίσουμε ότι η φετινή Τυρινή εβδομάδα που διανύουμε δεν θα μείνει στην ιστορία σαν μία αιματοβαμένη εβδομάδα επί διακυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργού Νότη Μηταράκη.

Η ιστοσελίδα cyclades24.gr σημειώνει:

"Δυνάμεις ΜΑΤ από την Αττική ταξιδεύουν αυτή την ώρα για Λέσβο και Χίο, καθώς η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για νέες γιγαντιαίες κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών, κόντρα στις σφοδρές αντιδράσεις των νησιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, 10 διμοιρίες, με περίπου 200 αστυνομικούς των δυνάμεων ΜΑΤ, κλούβες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού (Αίαντας) βρίσκονται στο πλοίο «BLUE STAR NAXOS», με προορισμό τα Μεστά της Χίου.

Αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται Εν πλω, ενώ λύθηκε το μυστήριο της τροποποίησης του αυριανού δρομολογίου του Blue Star Naxos για Σύρο, Τήνο Μύκονο.

Όλα δείχνουν ότι από αύριο θα μιλάμε για πολεμικό σκηνικό στη Χίο."

Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος το βράδυ της Δευτέρας 24/2/20 στην περιοχή Αγίου ΜακαρίουΙσχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στο Blue Star Naxos σημειώνει η ιστοσελίδα cyclades24.gr