Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Ευχαριστήριο Μηταράκη για την αποκατάσταση Μνημείου της ΠΕΑΝ

Επιστολή του Στ. Κάρμαντζη στον Δήμο Αθηναίων
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 29/10/2019 - 19:04

Ως γνωστόν οι γνωστοί βέβηλοι είχαν βρωμίσει το μνημείο της ΠΕΑΝ στην Αθήνα, οργάνωση την οποία ίδρυσε ο εκτελεσθείς από τους Γερμανούς ήρωας Καλλιμασιώτης Αεροπόρος Κώστας Περρίκος.

Διαμαρτυρία για το γεγονός έκαναν και οι Χιώτες της Αθήνας, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του Νότη Μηταράκη, που μετά την σχετική αποκατάσταση έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Με σεβασμό στον αγώνα των Ελλήνων ηρώων της ΠΕΑΝ, μεταξύ των οποίων υπήρξε και ο χιώτικης καταγωγής Κώστας Περρίκος, πήραμε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε με το Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να προβεί στον καθαρισμό και τη συντήρηση του έργου τέχνης το οποίο καλλιτέχνησε προς τιμήν τους ο γλύπτης Μιχάλης Κάσσης και το οποίο εδράζεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αθηναίων για την άμεση ανταπόκρισή του, καθώς το εν λόγω έργο έχει πλέον καθαριστεί και αποκατασταθεί με τη συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών."

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Δήμος Χίου.

Σ' αυτήν αναφέρονται: 

      Σας ενημερώνουμε ότι η πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη προς το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη αναφορικά με τη βανδαλισμό του μνημείου προς τιμήν των εκτελεσθέντων μελών της ΠΕΑΝ από τους Γερμανούς κατακτητές, δίπλα στην προτομή του Κώστα Περρίκου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος έχαιρε άμεσης παρέμβασης. Οι μαρμάρινες βάσεις καθαρίστηκαν από το Ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Τα πορτραίτα  καθαρίστηκαν από την συντηρήτρια του Τμήματος Πολιτιστικής  Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Σχεδίου Πόλης και στη συνέχεια οι βάσεις και τα πορτραίτα προστατεύθηκαν με τα κατάλληλα antigraffiti υλικά. Επισημαίνεται ότι η επικοινωνία με το Δήμο Αθηναίων υπήρξε αγαστή και αποτελέσματα όπως επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες ήταν  άμεσα και ανάλογα του σεβασμού που απαιτεί ο εν λόγω χώρος.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 17:35
Χρ. Δρίβας

Το είχε αναφέρει στην πρόσφατη ομιλία του στο Ομήρειο και το επανέλαβε στην ΕΡΤ 3.

Αναφερόμαστε στον συμπατριώτη μας υποστράτηγο ε.α. Χρ. Δρίβα, που προέβλεψε την κίνηση Ερντογάν με την αυθαίρετη κήρυξη ΑΟΖ με την… κυβέρνηση μαριονέτα της Λιβύης.

Μάλιστα στην συνέντευξη του στην Λέλα Κεσίδου, στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» δίνει και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις κινήσεις της Τουρκίας, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, τα εθνικά μας φοβικά μας σύνδρομα κ.λ.π.

Η έμπειρη και έγκυρη ιστοσελίδα «Βετεράνος» που αναφέρεται στο θέμα σημειώνει ότι η εμπειρία των 39 χρόνων του Στρατηγού Δρίβα, με πολεμική πείρα σε αποστολές στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. αποδεικνύει περίτρανα ότι έχουμε τα στρατιωτικά μυαλά εκείνα, που μπορούν να «διαβάζουν» την Τουρκική εξωτερική και στρατηγική πολιτική.

Η ίδια συμπληρώνει με… νόημα ότι ο Στρατηγός αυτός είναι εκτός στρατεύματος στις κρίσεις του Μαρτίου.

Η προφητική αυτή συνέντευξη αυτή του Στρατηγού Δρίβα θα αναμεταδοθεί στο Ράδιο – αλήθεια το Σάββατο στις 10.30 π.μ.