Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

Ευκαιρία για την Παθολογική το ενδιαφέρον του LIDL

Eπανέρχεται με πρόταση αγοράς «τυφλού» οικοπέδου
Τρί, 26/05/2020 - 20:22

Ευκαιρία για το «κολλημένο» έργο της Παθολογικής, αλλά και γενικότερα για την ανακούφιση των οικονομικών του Σκυλίτσειου, παρουσιάζεται με την ανανέωση του ενδιαφέροντος του LIDL για την αγορά οικοπέδου του Νοσοκομείου πίσω στον χώρο του υπάρχοντος καταστήματος του στο Κοντάρι.

Ως γνωστόν το «τυφλό» οικόπεδο, που αξιοποιείται πάντα ως περίπου… σκουπιδότοπος, είχε γίνει παλαιότερα θύμα των ιδεοληψιών όσων έβλεπαν πίσω από την πρόταση αγοράς, με ικανοποιητικό τίμημα, εισβολή του ξένου κεφαλαίου και άλλα γραφικά, με αποτέλεσμα τα πράγματα να μένουν ως έχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκηνικό άλλαξε άρδην πριν λίγες μέρες, όταν επανήλθε το LIDL στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σκυλίτσειου, καταθέτοντας ξανά ενδιαφέρον αγοράς, κάτι που οφείλει να δεί τάχιστα η Διοικήτρια Ελένη Κανταράκη, με στόχο να μην χαθεί αυτή τη φορά η ευκαιρία, αφού ήδη από την πρώτη προσέγγιση έχει σχηματιστεί το ποσό, που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Άλλως αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, το μεν LIDL θα παραμείνει στα… καπιταλιστικά τετραγωνικά του και το Σκυλίτσειο με άλλο ένα… χωράφι.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 10/07/2020 - 11:14
Ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Πέμπτη το πρωί (9/7/20) στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΪ

«Πολύ… γλυκούλικη είναι η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι οι ενέργειες της Τουρκίας με το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο είναι… προκλητικές και μη… παραγωγικές, και ότι τα νησιά μας, όπως η Κρήτη, έχουν ΑΟΖ. Είναι πολύ μετριοπαθής, σε σχέση με το όργιο βίας της Τουρκίας, αν υπολογίσει κανείς ότι μέχρι σήμερα οι Τούρκοι έχουν κάνει 380 υπερπτήσεις στο Αιγαίο και έχουν αυξήσει τα τελευταία δύο χρόνια κατά 500% τις παραβιάσεις στα χωρικά μας ύδατα».

Αυτό είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Πέμπτη το πρωί (9/7/20) στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι, κάνοντας μια… «μικροβιολογική» ανάλυση όλων των μέχρι τώρα ανακοινώσεων των ΗΠΑ, διαπιστώνει πως σε κάθε κείμενο, ακόμη και αν στην πρώτη παράγραφο έχει θετικές αναφορές για τις ελληνικές θέσεις, στη δεύτερη πλησιάζει τις τουρκικές θέσεις και στη τρίτη τηρεί ουδέτερη στάση, προτρέποντας σε διαπραγματεύσεις, λέγοντάς μας ότι: Δίκιο έχετε, αλλά βρείτε το δίκιο σας με αυτόν που σας αδικεί!

«Δυστυχώς -συνέχισε ο Κώστας Μαρδάς- αυτή την αμερικανική στάση φαίνεται να επιλέγει τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν κρίνει κανείς από την πρόσφατη πρόταση του ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος σε συνάντησή του με τον Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, εν όψει της συνόδου υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα, ζήτησε να γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τον διαμοιρασμό των εσόδων υδρογονανθράκων της Κύπρου! Δηλαδή, από υπερασπίστρια της Ελλάδας, που εξέφραζε την πλήρη αλληλεγγύη της, καταδικάζοντας τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας, η Ε.Ε. μετατρέπεται σε ουδέτερη μεσολαβήτρια».

Στο ερώτημα των παρουσιαστών, Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, τι να περιμένει η Ελλάδα, απάντησε:

«Το δίλημμα που θα θέσει ο Ερντογάν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα είναι: Ή θερμό επεισόδιο ή Νταβός, όπου θα συζητηθούν όλες οι διεκδικήσεις της Τουρκίας. Γι’ αυτό, ας όψονται οι Κύπριοι που πήγαν και εξαγρίωσαν το θηρίο σε χρόνο που το χαϊδεύουν όλοι…».

 

Ακολουθεί το βίντεο της εκπομπής στο χρόνο 00.58

https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/atairiastoi/2020-07-09-10