Χίος, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

"Φως" περιμένει η Revoil για το πρατήριο στην Ιχθυόσκαλα

Συνέντευξη του Εμπορικού Δ/ντή της Εταιρείας, Γ. Θεοτοκά στο Ράδιο "Α", που δηλώνει ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο αίτημα του Λιμεναρχείου
Τετ, 28/08/2019 - 15:07

Έτοιμη δηλώνει η εταιρεία Revoil, μέσω του εμπορικού διευθυντή της, Ιωάννη Θεοτοκά, να εγκαταστήσει δωρεάν πρατήριο στην ιχθυόσκαλα, για την κάλυψη αναγκών του Λιμεναρχείου Χίου, από τη στιγμή που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανάψει το «πράσινο φως».

Την υπόθεση αποκάλυψε η εφημερίδα "Η Αλήθεια" και στο alithia.gr αναδημοσιεύθηκε το πρωί το προ 9μήνου έγγραφο της Λιμενάρχη Xίου στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών Αλιείας με το οποίο ζητούσε να δοθούν προς χρήση αναξιοποιητοι χώροι για την εγκατάσταση ενός πρατηρίου καυσίμων για την προμήθεια χερσαίων και πλωτών μέσων της υπηρεσίας.

Από τότε μέχρι σήμερα ουδείς ενδιαφέρθηκε να απαντήσει στο αίτημα, που αφορούσε στην κάλυψη και μιας δεύτερης ανάγκης του Λιμεναρχείου, εκείνης της στέγασης υλικού που χρησιμοποιεί για επιχειρήσεις απορρύπανσης.

Σύμφωνα με τον κο Θεοτοκά από την πλευρά τους αναγνωρίζοντας τη συμβολή του λιμενικού και τον κομβικής σημασίας ρόλο του στην περιοχή μας, λόγω και των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, αποδέχτηκαν το αίτημα της Λιμενάρχη να συνδράμουν .

Ο τεχνικός δ/ντής τους εξέτασε το χώρο της ιχθυόσκαλας, διαπίστωσε ότι μπορεί να γίνει εκεί η εγκατάσταση, αντλίες υπάρχουν και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση για την παραχώρηση.

Ο ίδιος εκτιμά ότι με την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση και έκανε γνωστό ότι προσωπικά ο ίδιος ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί αν υπάρχει κάποια εξέλιξη, διαπιστώνοντας ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του θέματος οι ενδείξεις είναι θετικές και το θέμα έχει ανακινηθεί.

Ο κ. Θεοτοκάς ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο πρατήριο δεν θα είναι εμπορικό και θα εξυπηρετεί μόνο ανάγκες των σκαφών του λιμεναρχείου. Όσον αφορά τα καύσιμα, η προμήθειά τους, σε κάθε περίπτωση, γίνεται μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 20:55

Ένας βαθύς γνώστης του αντικειμένου ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης είναι καλεσμένος της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό στο Ομήρειο το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. 

Θα μιλήσει με θέμα "Οι νέες συνθήκες αστάθειες στην περιοχή και το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα.