Φράγμα Κόρης Γεφύρι: Ξεκινούν οι εργασίες... με την ελπίδα να τελειώσει!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 17/05/2022 - 10:59

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας με αρχές της επόμενης θα ξεκινήσουν ξανά ο εργασίες στο Φράγμα "Κόρης Γεφύρι" με την ελπίδα ότι θα είναι και οι τελευταίες που θα γίνουν ώστε το έργο να παραδοθεί προς χρήση.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή πριν λίγο σε δηλώσεις του στο alithia.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, λέγοντας ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις στην εταιρεία που εκτελεί το έργο στο Φράγμα («P & C Development S.A.) ότι μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες που αφορούν στην αποκατάσταση των προβλημάτων στο μανδύα κ.λπ. έχοντας εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου πό το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Θυμίζουμε ότι το 4ο Πρωτόκολλο Διαπίστωσης Εργασιών Αποκατάστασης και Πρόληψης Κινδύνου του έργου, όπως αυτό συντάχθηκε από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπογράφηκε από τον ανάδοχο του έργου προβλέπει τα ακόλουθα:

α) Την εγκατάσταση και παρακολούθηση δικτύου οργάνων

β) Έρευνα και ανάλυση της στατικής και δυναμικής επάρκειας του φράγματος

γ) Εργασίες καθαίρεσης και ανακατασκευής του μανδύα στεγάνωσης του φράγματος

δ) Μελέτη πλημμυρικού κινδύνου

ε) Σύμβουλο ποιοτικού ελέγχου της εκτέλεσης των εργασιών

Η συνολική δαπάνη του πρωτοκόλλου ανέρχεται στα 1.815.000,00 € .

Ο κος Βρουλής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πιέσεις που ασκήθηκαν από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση του Φράγματος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση των έργων.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

“Υπεγράφη, σήμερα, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η αναγκαία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου Κόρης Γεφύρι.  

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει δώσει την απαραίτητη εντολή στον εργολάβο, προκειμένου να επανεκκινήσει το εργοτάξιο.  

 

Ένα ακόμα μεγάλο έργο της Χίου θα ολοκληρωθεί.  

 

Οι Χιώτες βλέπουν και κρίνουν.” 

xekinoyn_oi_ergasies_sto_fragma_koris_gefyri

Σχετικά Άρθρα