Γ. Μπελέγρης: Λεφτά για τα σχολεία υπάρχουν

ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 78.560 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Πέμ, 29/09/2022 - 13:17

78.560 ευρώ λαμβάνει ως έκτακτη χρηματοδότηση ο Δήμος Χίου από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλύψει πρόσθετες δαπάνες για τη λειτουργία των σχολείων λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, ενώ χρηματοδοτείται επιπλέον από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους  και με το ποσό των 290.790 ευρώ για δαπάνες αλλά και έργα που θέλει να εκτελέσει.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπελέγρης, λέγοντας ότι ειδικά η χρηματοδότηση για τα σχολεία θα διοχετευτεί μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαβεβαιώνοντας -ότι παρά το αυξημένο λειτουργικών κόστος των σχολείων φέτος- ο Δήμος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους υπό δύο προϋποθέσεις:

• Την έγκαιρη ενημέρωση από τους διευθυντές των σχολείων προς τις σχολικές επιτροπές των αναγκών που έχουν π.χ. σε πετρέλαιο θέρμανσης

• Την στάση της αντιπολίτευσης όταν έρθει η ώρα έγκρισης του δημοτικού προϋπολογισμού, ώστε να μην επαναληφθούν – λόγω ενστάσεων- οι περσινές καθυστερήσεις.

Ο κος Μπελέγρης, με δεδομένη την εμπειρία του παρελθόντος, ρωτήθηκε αν υπάρχει μέριμνα στην περίπτωση που και ο δημοτικός προϋπολογισμός του 2023 καθυστερήσει και απάντησε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών να λάβουν κι αυτήν την παράμετρο υπ’ όψιν τους, στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών των σχολείων.

«Λεφτά υπάρχουν», είπε χαριτολογώντας, διαβεβαιώνοντας ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι τα σχολεία να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, ανεξάρτητα από το πόσο αυτή θα επηρεαστεί από το αυξημένο κόστος εξαιτίας του ενεργειακού.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Χίου θα συνεδριάσει με ένα μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξή του με τίτλο: «Επείγοντα θέματα σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία αφορούν τον Δήμο».

Σχετικά Άρθρα