Γ. Μπελέγρης: Μικροπολιτικές σκοπιμότητες κρατούν... ομήρους σχολεία και εργαζομένους

Κοινή συνέντευξη Μπελέγρη - Αναγνώστου για την καταψήφιση της Α τροποποίησης του προϋπολογισμού - Η απάντηση του Χ. Μπουρνιά
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 01/03/2022 - 14:24

Για μικροπολιτικές σκοπιμότητες που όμως έχουν επιπτώσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σε 37 εργαζόμενους της καθαριότητας, κατηγόρησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης όσους συντάχτηκαν με την πρόταση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Χάρη Μπουρνιά και καταψήφισαν την πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μπελέγρης χαρακτήρισε «μπακαλίστικη» την πρόταση που παίρνει μέρος της χρηματοδότησης από τον ΑΟΤΑ (80.000 από τα 115.000 ευρώ) και τη διαθέτει για την μελέτη Κέντρου Ομηρικών Σπουδών στη Δασκαλόπετρα, υπογραμμίζοντας ότι εκτός από αυτό το σκέλος, δηλαδή την χρηματοδότηση του ΑΟΤΑ υπήρχε στην ίδια τροποποίηση και το ποσό που απαιτούνταν για τις σχολικές επιτροπές αλλά και η μισθοδοσία 37 εκτάκτων εργαζομένων στην καθαριότητα.

«Η πρόταση Μπουρνιά που υπερψηφίστηκε από τις αντιπολιτεύσεις, στερείται νομιμότητας και μας υποχρεώνει να ξαναζήσουμε το ίδιο σκηνικό με τα ανταποδοτικά προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ για τουλάχιστον δυο μήνες δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στη Δημοτική Αρχή αλλά και στα σχολεία, καθώς ούτε πετρέλαιο δεν μπορούμε να τα προμηθεύσουμε, αλλά και σε δεκάδες εργαζόμενους που δεν μπουν να πληρωθούν», τόνισε ο αντιδήμαρχος οικονομικών.

Για στοχευόμενη κίνηση που έχει ως στόχο να κωλυσιεργήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου που αναφέρθηκε στο πρόβλημα επιβίωσης των συγκεκριμένων εργαζομένων καθώς η σύμβαση τους παρατάθηκε δια νόμου αμέσως μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2022 και έτσι απαιτούνταν τροποποίηση για να μπορέσουν να πληρωθούν.

Παράλληλα ο κ. Αναγνώστου τόνισε ότι μαζί με τους εργαζόμενους υπάρχουν και πληρωμές εργολάβων στην συγκεκριμένη τροποποίηση που και αυτοί θα μείνουν απλήρωτοι για όσο χρονικό διάστημα εκκρεμεί η προσφυγή του Δήμου κατά της απόφασης.

«Πέρα από την πρωτοφανή παρανομία από πλευράς αντιπολίτευσης τίθεται και ηθικό ζήτημα κι αυτό θέλω να καταδικάσω», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Να σημειώσουμε ότι όπως ανέφεραν και οι δυο αντιδήμαρχοι, δημιουργούνται και προβλήματα στον ΑΟΤΑ μιας και μέχρι τις 18 Μάρτιου πρέπει να έχουν δοθεί τα χρήματα στον οργανισμό για κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς μετά θα υπάρξουν κυρώσεις στον Δήμο Χίου.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χ. Μπουρνιάς, μιλώντας στο Ράδιο "Αλήθεια" εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα εγκριθεί.

Μάλιστα είπε ότι ο Δήμος μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του με βάση τον ήδη ψηφισμένο προϋπολογισμό και η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΟΤΑ να προκύψει μέσω 2ης τροποποίησης του προϋπολογισμού, η οποία ωστόσο για να γίνει θα πρέπει να εγκριθεί από την αποκεντρωμένη η 1η.

Απέρριψε τις όποιες αναφορές των στελεχών της δημοτικής αρχής για ενέργειες από μέρους του που υποκρύπτουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και βάλλοντας κατά του κου Μπελέγρη, αφού τον χαρακτήρισε ως "αντιδήμαρχο εκ μεταγραφής" του πρότεινε να μην κόπτεται τόσο για τις πολιτικές της δημοτικής αρχής.

Ειδικά για τις καθυστερήσεις που αφορούν προμήθειες σε σχολεία -υλικά για covid και πετρέλαιο- τόνισε ότι δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα αν η δημοτική αρχή είχε υιοθετήσει τις προτροπές τους για πρόβλεψη μεγαλύτερων κονδυλίων νωρίτερα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σήμερα στην οικονομική επιτροπή, ενώ έχει ζητηθεί ποσό 50.000 ευρώ να διατεθεί για αντισηπτικά, μάσκες και σελφ τεστ, εγκρίθηκε ένα ποσό της τάξεως των 13.400 ευρώ, μέρος του οποίου θα διατεθεί για προμήθεια 6.000 μασκών στους μαθητές, όταν ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 7.200.

 

mikropolitikes_skopimotites_kratoyn._omiroys_sholeia_ergazomenoys

Σχετικά Άρθρα