
«Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω για μια ακόμη τετραετία στη Χίο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Χίου Γιώργος Μπελέγρης κλείνοντας την συνέντευξη τους στο «Ράδιο Αλήθεια».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στον… διπλό του ρόλο, λέγοντας ότι η διαχείριση της καθημερινότητας είναι σαφώς πιο δύσκολη από τον οικονομικό ρόλο.
«Καθημερινά οι δημότες καταθέτουν αιτήματα που αφορούν την καθημερινότητα και ζητούν λύση. Η μέρα μου ξεκινά στις 7 το πρωί όπου βρίσκομαι στο ισόγειο της Τεχνικής Υπηρεσίας μαζί με τα αιτήματα, που από πριν έχουν ιεραρχηθεί και χωρίζουμε τους εργαζομένους σε συνεργεία προκειμένου να ανταποκριθούμε», ανέφερε.
«Να σκεφτείτε ότι εκτός ήλων των άλλων έχουμε την υποχρέωση συντήρησης σε περισσότερα από 100 δημοτικά κτήρια, συμπεριλαμβανόμενων και των σχολικών μονάδων», τόνισε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνδρομή των Δήμου Χίου στις επισκευαστικές ανάγκες που εντοπιστήκαν σε κτίρια όπως το Αεροδρόμιο και η αίθουσα του Τελωνείου που χωρίς να έχουν αρμοδιότητα επενέβησαν.
«Ταξίδευε μια μέρα ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης για Αθήνα και είδε την άσχημη εικόνα που παρουσίαζε η αίθουσα επιβατών του Αεροδρόμιου, όποτε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να στείλω ένα συνεργείο για μικροεπισκευές, το ίδιο έγινε και για την αίθουσα στο Τελωνείο», είπε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν και συχνά δεν τους ενδιαφέρει ποιός έχει την αρμοδιότητα, αλλά αυτό που ζητούν είναι ένας ευπρεπισμένος χώρος.
Ένα μεγάλο «αγκάθι» στην διαχείριση της καθημερινότητας είναι η γραφειοκρατία που έχει να αντιμετωπίσει η υπηρεσία αναφορικά με την επίλυση ζητημάτων όπως επισκευές δρόμων από καθιζήσεις, κ.α.
«Ο πολίτης που έρχεται το γραφείο μου ή στο γραφείο του Δημάρχου δεν γνωρίζει ότι δεν είναι τόσο απλό να επισκευάσουμε για παράδειγμα τον δρόμο έξω από το σπίτι του, καθώς τα έγγραφα που χρειάζονται μπορεί να καθυστερήσουν ακόμη και μήνες», τόνισε.
Λιγότερο δύσκολο στην διαχείριση του είναι, όπως ανάφερε, το οικονομικό κομμάτι καθώς οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας είναι γνώστες όλων των διαδικασιών και εκείνος παρεμβαίνει μόνο όταν απαιτείται πολιτική απόφαση για ένα θέμα.
Ο Γιώργος Μπελέγρης, στην συνέντευξη του στο «Ράδιο Αλήθεια», υπογράμμισε ότι δεν έχει μετανιώσει για την ενασχόληση του με τα κοινά, παρόλο που σχεδόν όλη του η μέρα αφοσιώνεται σε αυτό, ενώ σε ερώτηση για το πολιτικό του μέλλον τόνισε ότι «νομίζω ότι και ηλιακά μου επιτρέπεται να ασχοληθώ για μια ακόμη τετραετία».







































