Γι’ αυτό αποφασίσαμε μεγαλύτερη μείωση δημοτικών τελών

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/11/2020 - 13:21

Με 17 υπέρ και 11 κατά υπερψηφίστηκε η πρόταση των συνδυασμών, Πρωτοβουλία για τη Χίο, Συμμαχία Αξιών, Χίος Μπροστά, Δίκτυο Πολιτών και Χιακή Συμπολιτεία για την μείωση των ανταποδοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας, στην τρίτη κατά σειρά συνέχεια της διακοπίσσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που έγινε την Παρασκευή.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή είχε προτείνει μείωση της τάξεως του 10% για τα νοικοκυριά και έως 20% για τις επιχειρήσεις, ενώ οι αντιπολιτεύσεις πρότειναν μεγαλύτερη μείωση, που ειδικά για τα νοικοκυριά είναι της τάξεως του 20%, επικαλούμενες την αύξηση των εσόδων που θα προκύψουν από την αύξηση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων από τις διορθώσεις που έκαναν το προηγούμενο διάστημα οι ιδιοκτήτες, ενώ σημείωσαν ότι οι προβλεπόμενες δαπάνες θα μπορούσαν να τύχουν μείωσης.

Όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας" πρώην Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, σε μια περίοδο που για να ανταποκριθούμε στις πρωτόγνωρες οικονομικές προκλήσεις του σήμερα και του αύριο απαιτείται σύνεση, η δημοτική αρχή του κου Κάρμαντζη επιχείρησε να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά, τη σπάταλη διαχείριση πόρων “σαν να μην υπάρχει αύριο” βαρύνοντας την τσέπη των δημοτών πολύ περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο.

Η πολύ μεγάλη αύξηση των τετραγωνικών μέτρων που έχουν δηλωθεί φέτος, αυξάνει τα τετραγωνικά μέτρα και οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν ανταποδοτικά τέλη για μεγαλύτερες επιφάνειες. Έτσι θα συσσωρευθεί ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα, μέσα στο 2021, γεγονός που από μόνο του είναι πρόκληση στη συνετή διαχείριση, χωρίς να σκορπιστεί σε δαπάνες φιγούρας ή ρουσφετολογική διαχείριση.

 

stoheyoyn_ti_dimotiki_arhi_kai_prokaloyn_provlima_sto_dimo

Σχετικά Άρθρα