Χίος, Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Για δεύτερη χρονιά ούτε ένα ευρώ από το Υπ. Παιδείας στο Οικοτροφείο Οινουσσών

Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 01/02/2018 - 15:29
Ηχητικό απόσπασμα: 

Επαίτης για να διεκδικήσει το αυτονόητο της ενίσχυσης του μαθητικού πληθυσμού στις ακριτικές Οινούσσες απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν -χωρίς προβλήματα- το Γυμνάσιο με τις λυκειακές τάξεις και το ΕΠΑΛ της περιοχής, είναι για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Οινουσσών, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας την οικονομική στήριξη του Οικοτροφείου.

Το οικοτροφείο το οποίο καλύπτει σήμερα 27 παιδιά, όπως είπε στο Ράδιο “Α” ο Δήμαρχος Οινουσσών, Στέφανος Βογιατζής, δεν χρηματοδοτήθηκε ούτε πέρσι, ούτε φέτος από το Υπουργείο, ο Δήμος έχει αναλάβει τις επισκευές και τη συντήρησή του και το Ίδρυμα “Πατέρα” εξακολουθεί να καλύπτει τα λειτουργικά.

“Το Οικοτροφείο θα μπορούσε να φιλοξενήσει 60 παιδιά, μαθητές που μας έρχονται από πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και από τη Χίο, όμως έχει λιγότερους γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά. Ακόμη κι έτσι, οι μαθητές του οικοτροφείου είναι σχεδόν οι μισοί από το σύνολο των μαθητών των δύο σχολείων, που φτάνουν στους 68”, ανέφερε ο κ. Βογιατζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος της ετήσιας λειτουργίας του Οικοτροφείου φτάνει στα 150.000 ευρώ και το Υπουργείο, σε αντίθεση με το παρελθόν, δε δίνει πλέον ούτε 50.000 ευρώ.

Για το θέμα κατέθεσε σχετική αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Ναυτιλίας ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/10/2018 - 08:23

Εγινε η επίσημη πρώτη στο νησί με το νέο αφαιρετικό σήμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο τοποθετήθηκε ήδη στην πινακίδα του βουλευτικού γραφείου του Νότη Μηταράκη.

Αντε και στης ΝΟΔΕ με το... καλό.