Για φυλακές στα νησιά... λεφτά υπάρχουν!

59 εκατομμύρια ευρώ για το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Θόλος
Πέμ, 12/08/2021 - 14:27

«Σε 59 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογίζεται το κόστος για την κατασκευή της κατ’ ευφημισμόν «κλειστής δομής» (στην ουσία φυλακής για πρόσφυγες) στο Θόλος» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Χαική Συμπολιτεία και συνεχίζει:

«Προκύπτει από την επίσημη διακήρυξη του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη β' φάση του «διαγωνισμού» για να φτιαχτεί το δεσμωτήριο.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης, έχοντας ανακαλύψει την κότα με τα χρυσά αυγά, νομίζουν ότι θα προχωρήσουν ακάθεκτοι σιγάζοντας τις δίκαιες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και «λαδώνοντας» τα γρανάζια της τοπικής οικονομίας (με τη μερίδα του λέοντος στις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες των Αθηνών, φυσικά).

Ως Χιακή Συμπολιτεία και ως κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της φτώχιας και του πολέμου έχουμε ξεκάθαρα τοποθετηθεί εδώ και χρόνια:

Καμιά δομή - φυλακή στα νησιά, όχι άλλα κολαστήρια της ντροπής, όχι άλλο στιγματισμό στα νησιά.

Δεν θα γίνουμε δεσμωτήρια, ούτε δεσμοφύλακες.

Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες διαμονής στους πρόσφυγες, και ελεύθερη μετακίνησή τους στην ηπειρωτική χώρα και στις χώρες της Ευρώπης!

Όμως μετά τα αστρονομικά ποσά που επίσημα αναφέρονται δεν έχουμε παρά να αναρωτηθούμε. 59 εκατομμύρια για μια φυλακή-ντροπή για το νησί;

Την ίδια στιγμή που το αποκαλούμενο αναπτυξιακό έργο του αεροδρομίου κοστίζει 23,5 εκατομμύρια.

Την ίδια στιγμή που για την ολοκλήρωση του πολύπαθου Φράγματος Κόρης Γεφύρι αναζητείται εναγωνίως 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Και η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ. Τα συμπεράσματα καλείται να τα βγάλει η κοινωνία μας».

"Εμείς θα καταφύγουμε στο παλιό ελληνικό σινεμά": «Είναι πολλά τα λεφτά… Νότη!».

 

Σχετικά Άρθρα