Για πρώτη φορά δήμαρχος Νέας Σμύρνης στη Σμύρνη

Παρ, 10/02/2017 - 19:03
Για πρώτη φορά επισκέφτηκε δήμαρχος την πόλη της Σμύρνης από την ίδρυση του δήμου Νέας Σμύρνης. Στη συνύπαρξη των δύο λαών και στην κοινή πορεία στο μέλλον μέσα από τον πολιτισμό, στάθηκε ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης κατά τους χαιρετισμούς του.

Στις 5 και 6 Φεβρουαρίου τελέστηκε η πανήγυρις του προστάτη της Σμύρνης Αγίου Βουκόλου και πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία από Μητροπολίτη Σμύρνης, το νεοεκλεγέντα κ. κ. Βαρθολομαίο στον Άγιο Βουκόλο, Ναό του Ιδρυτή των Σμυρναίων Εκκλησίας στην περιοχή Μπασμανέ. Το Ναό αυτό ανακαίνισε πριν λίγο καιρό το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, δαπάνη του δήμου Σμύρνης. 

Σε όλες τις λατρευτικές συνάξεις ήταν παρών ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Βαγγέλης Χατζατουριάν. 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης παρέδωσε συμβολικά ως δώρο στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο δεσποτική ράβδο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι πάντοτε θα είναι στο πλευρό του.

Στις αντιφωνήσεις του ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης και τη συνοδεία του, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους προσκυνητές από την Ελλάδα. 

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νέας Σμύρνης στο οδοιπορικό αυτό προσκύνημα πραγματοποίησαν συναντήσεις με το Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίο, τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αργυρώ Παπούλια καθώς και με τον Πρόεδρο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Γεώργιο Θεοδωρίδη.

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης στους χαιρετισμούς του τόνισε: «Μέσα από την ανάπτυξη της αμφίδρομης αυτής σχέσης πολιτισμού πιστεύουμε στην συνύπαρξη των δύο λαών και στην κοινή πορεία στο μέλλον, καθώς μας συνδέουν αιώνες ιστορίας με κοινές παραδόσεις και αξίες. Ο πολιτισμός είναι η κινητήριος δύναμη για να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να μας ωθήσει να ξαναγράψουμε την κοινή ιστορία στο μέλλον». 

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Προέδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν επισήμανε: «Ο Δήμος μας αφιερώνει πολιτιστικά το 2017 στη Σμύρνη, διοργανώνοντας εκθέσεις εικαστικές, φωτογραφίας, θεματικές βραδιές, συναυλίες με Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες και πολλαπλές και πολυποίκιλες άλλες δράσεις και εκδηλώσεις με θέμα τη Σμύρνη, την Πριγκίπισσα της Ιωνίας»

Newsroom ΔΟΛ

 

Σχετικά Άρθρα