Γ.Καμίνης: Δεν εγκρίνουμε μία δομή έκτασης 200 στρεμμάτων η οποία θα μετατρέχει τη Χίο σε μόνιμη φυλακή ανθρώπων

Δευ, 13/09/2021 - 17:16

Το Κίνημα Αλλαγής, δια του υπεύθυνου τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Καμίνη, διατύπωσε επίσημα, από το βήμα της Βουλής, τη σφοδρή αντίθεσή του στη δημιουργία της υπερδομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή Θόλος της Χίου, αναλυτικά σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Δεν εγκρίνουμε καμία δομή που έχει προγραμματιστεί να γίνει σε έκταση 200 στρεμμάτων, μια τερατώδη δομή, γιατί αυτό μας προϊδεάζει ότι ουσιαστικά το νησί μας, μαζί με τα άλλα νησιά, θα είναι μια μόνιμη φυλακή ανθρώπων. Αυτό το έχουμε ήδη καταλάβει από τις προδιαγραφές των διαγωνισμών» δήλωσε ξεκάθαρα ο Γιώργος Καμίνης, απαντώντας στη λεκτική «πρόκληση» του Υπουργού, ο οποίος τον ρώτησε αν συμφωνεί το Κίνημα Αλλαγής με τη δημιουργία της Δομής.  

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καμίνης επισήμανε για ακόμη μια φορά τον κίνδυνο μόνιμης μετατροπής των κατοίκων των νησιών και του Έβρου σε ευρωπαίους πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με θέμα την «Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management)  κάθε τύπου Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και κτιριακών υποδομών κάθε Υπηρεσίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» πριν από τη σύναψη της σχετικής σύμβασης.

 

Σχετικά Άρθρα