Γ.Καραβασίλης :"Δεν θα λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα ο κυβερνητικός σχεδιασμός"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/01/2020 - 14:13

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα μεγεθύνεται και δεν επιλύεται με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς», ανέφερε ο επικεφαλής της δημ. παράταξης «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης, με αφορμή την τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

«Είχαμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση και καλά έκανε ο κ. Μηταράκης και ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο» τόνισε ο κ. Καραβασίλης, καταδικάζοντας παράλληλα και τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

«Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε στον κ. Μηταράκη ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του τόνιζε ότι στα νησιά δεν πρέπει να υπάρχουν χώροι παραμονής μεταναστών, αλλά μόνο χώροι υποδοχής και ταυτοποίησης», ανέφερε ο κ. Καραβασίλης, συμπληρώνοντας ότι ο νυν υπουργός έλεγε στο παρελθόν ότι τα νησιά δεν πρέπει να επιβαρύνονται από την μεταναστευτική κρίση δυσανάλογα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα ο επικεφαλής της δημ. παράταξης «Χίος Μπροστά» τόνισε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα καθώς αριθμητικά… δεν βγαίνει.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ακόμη και αύριο να γίνουν οι κλειστές δομές στα νησιά φιλοξενώντας 15.000 άτομα, για Λέσβο, Χίο, Σάμο πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα καθώς οι αφίξεις που αναμένονται είναι πολύ περισσότερες», δήλωσε ο κ. Καραβασίλης, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και η έκταση που ζητείται για την κατασκευή ΠΡΟΚΕΚΑ προϊδεάζει για μια μεγαλύτερη δομή από αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν.

«Ζητούν μια έκταση 250 στρεμμάτων, όσο δηλαδή 5 γήπεδα ποδοσφαίρου, οπότε αυτό από μόνο του δείχνει ότι ετοιμάζονται να φτιάξουν μια πολιτεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

den_lynei_to_metanasteytiko_provlima_o_kyvernitikos_shediasmos

Σχετικά Άρθρα