Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Γ.Καραβασίλης :"Δεν θα λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα ο κυβερνητικός σχεδιασμός"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/01/2020 - 14:13

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα μεγεθύνεται και δεν επιλύεται με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς», ανέφερε ο επικεφαλής της δημ. παράταξης «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης, με αφορμή την τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

«Είχαμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση και καλά έκανε ο κ. Μηταράκης και ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο» τόνισε ο κ. Καραβασίλης, καταδικάζοντας παράλληλα και τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

«Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε στον κ. Μηταράκη ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του τόνιζε ότι στα νησιά δεν πρέπει να υπάρχουν χώροι παραμονής μεταναστών, αλλά μόνο χώροι υποδοχής και ταυτοποίησης», ανέφερε ο κ. Καραβασίλης, συμπληρώνοντας ότι ο νυν υπουργός έλεγε στο παρελθόν ότι τα νησιά δεν πρέπει να επιβαρύνονται από την μεταναστευτική κρίση δυσανάλογα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα ο επικεφαλής της δημ. παράταξης «Χίος Μπροστά» τόνισε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα καθώς αριθμητικά… δεν βγαίνει.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ακόμη και αύριο να γίνουν οι κλειστές δομές στα νησιά φιλοξενώντας 15.000 άτομα, για Λέσβο, Χίο, Σάμο πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα καθώς οι αφίξεις που αναμένονται είναι πολύ περισσότερες», δήλωσε ο κ. Καραβασίλης, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και η έκταση που ζητείται για την κατασκευή ΠΡΟΚΕΚΑ προϊδεάζει για μια μεγαλύτερη δομή από αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν.

«Ζητούν μια έκταση 250 στρεμμάτων, όσο δηλαδή 5 γήπεδα ποδοσφαίρου, οπότε αυτό από μόνο του δείχνει ότι ετοιμάζονται να φτιάξουν μια πολιτεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 30/03/2020 - 06:54

Πάνω από 13 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες, αναπνευστήρες και διαγνωστικά τεστ αναμένονται στην Ελλάδα από την πόλη Τιεντσίν της Κίνας στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα αγορά υγειονομικού υλικού από τη χώρα, ενώ έχουν προηγηθεί η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα γίνεται με δυο ειδικές πτήσεις Cargo. To πρώτο από τα δύο αεροσκάφη έχει ήδη απογειωθεί και βρίσκεται εν πτήσει προς την Ελλάδα, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ολοκληρώσει την αποστολή του την Τρίτη. Αρχικά, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε έρθει σε συμφωνία για την αγορά του υγειονομικού υλικού με τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, η καταγραφή κρουσμάτων στη Μέκκα είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση της συμφωνίας.

Τελικά, επετεύχθη συμφωνία με την Κίνα αντί ποσού που -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν ότι το κόστος προμήθειας και μεταφοράς του υλικού στην Ελλάδα καλύπτεται από δωρεές ιδρυμάτων και εταιρειών. Ειδικότερα, τα αεροσκάφη είναι της Aegean, τα καύσιμα των ΕΛΠΕ και το κόστος της αγοράς καλύπτεται από δωρεές που έκαναν το Ιδρυμα Ωνάση και Ελληνες εφοπλιστές. 

Καθημερινή