Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Γ.Καραβασίλης :"Δεν θα λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα ο κυβερνητικός σχεδιασμός"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/01/2020 - 14:13

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα μεγεθύνεται και δεν επιλύεται με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς», ανέφερε ο επικεφαλής της δημ. παράταξης «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης, με αφορμή την τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

«Είχαμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση και καλά έκανε ο κ. Μηταράκης και ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο» τόνισε ο κ. Καραβασίλης, καταδικάζοντας παράλληλα και τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

«Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε στον κ. Μηταράκη ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του τόνιζε ότι στα νησιά δεν πρέπει να υπάρχουν χώροι παραμονής μεταναστών, αλλά μόνο χώροι υποδοχής και ταυτοποίησης», ανέφερε ο κ. Καραβασίλης, συμπληρώνοντας ότι ο νυν υπουργός έλεγε στο παρελθόν ότι τα νησιά δεν πρέπει να επιβαρύνονται από την μεταναστευτική κρίση δυσανάλογα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα ο επικεφαλής της δημ. παράταξης «Χίος Μπροστά» τόνισε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα καθώς αριθμητικά… δεν βγαίνει.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ακόμη και αύριο να γίνουν οι κλειστές δομές στα νησιά φιλοξενώντας 15.000 άτομα, για Λέσβο, Χίο, Σάμο πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα καθώς οι αφίξεις που αναμένονται είναι πολύ περισσότερες», δήλωσε ο κ. Καραβασίλης, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και η έκταση που ζητείται για την κατασκευή ΠΡΟΚΕΚΑ προϊδεάζει για μια μεγαλύτερη δομή από αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν.

«Ζητούν μια έκταση 250 στρεμμάτων, όσο δηλαδή 5 γήπεδα ποδοσφαίρου, οπότε αυτό από μόνο του δείχνει ότι ετοιμάζονται να φτιάξουν μια πολιτεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΠΑΣ/ ΝΑΤ Χίου
Σάβ, 18/01/2020 - 09:02

Στην πολύχρονη θητεία μας στα πλοία, πάμπολλες ήταν φορές που αντιμετωπίσαμε φουρτούνες και πολλά άλλα προβλήματα εντός και εκτός πλοίου.

Τώρα ως απόμαχοι της θάλασσας τα τελευταία δέκα χρόνια βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την λαίλαπα των μνημονίων, η οποία συνεχίζεται και με την τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ και έχει να κάνει με το ασφαλιστικό.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας!

Αλλά πάνω από όλα βάζουμε το μέλλον των παιδιών και εγγονών μας στο ναυτονήσι μας, και για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να λείψουμε από την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/01/2020 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα (Βουνακίου) και έχει να κάνει με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, και αντιπροσωπεία του σωματείου να παραβρεθεί στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 23/01/2020 στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο εσωτερικών

Η ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ ζητά:

Το άμεσο κλείσιμο της ΒΙΑΛ,  και να δημιουργηθεί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, καταγραφής και ταυτοποίησης μέχρι 500 άτομα..

Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από το νησί μας και μεταφορά τους στην ενδοχώρα, και από εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου, κ.λπ. και σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν

Να εξαφανισθούν από την Χίο οι ΜΚΟ που μόνο προβλήματα έχουν φέρει στο νησί.

Να αποζημιωθούν όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.

Ευχόμαστε να γίνει πράγματι πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας και του Δήμου Χίου η ματαίωση των σχεδίων που η κυβέρνηση επιθυμεί να υλοποιήσει στον τόπο μας.

Καλούμε όλους τούς απόμαχους και εν ενεργεία Ναυτικούς με τίς οικογένειες τους να συμμετάσχουν δυναμικά στην συγκέντρωση

 

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Το Δ.Σ ΠΕΣ/ΝΑΤ ΧΙΟΥ