Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 31/08/2019 - 08:39

Σε αντίθεση με το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, που η γυναικεία παρουσία είναι... δειγματοληπτική στην Οινούσσα το κλίμα είναι διαφορετικό, όπως και τα Ψαρά όπου το Δημοτικό Συμβούλιο γυναικοκρατείται.

Αναλυτικά στην Οινούσσα τώρα δύο γυναίκες με μακρά εγνωσμένη προσφορά στα κοινά αποφάσισε να προτείνει ο νέος Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ για την ηγεσία του Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών κατά τις δημαιρεσίες, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή στις 11 π.μ.

Ως Πρόεδρο προτείνει την Ευγενία Γ. Χαλκιά, που εκλέγεται επί 5 θητείες δημοτική σύμβουλος (από το 2002 έως σήμερα) και έχει βαθιά αυτοδιοικητική γνώση και εμπειρία.

Ως Γραμματέα προτείνει την Κατερίνα Καββάδα, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο, αλλά είναι γνωστή για την ενεργητικότητα της και την συμμετοχή της στα κοινά.

Μπράβο στον Δήμαρχο.

Κατερίνα Καββάδα,

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 20:45

Το σύνολο σχεδόν του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις. Αρκετές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του Ορούτς Ρέις, εκπέμποντας κάθε 15 λεπτά μήνυμα μέσω ασύρματου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το σκάφος δεν δύναται να κάνει έρευνες, λόγω του θορύβου των πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) που έχει κοντά του.

Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη διάταξη, και σε καίριες θέσεις, με τις μονάδες που παρακολουθούν το Ορούτς Ρέις να εκπέμπουν τα μηνύματα για αποχώρηση. 

Ο χάρτης δίνει μια ενδεικτική εικόνα της συγκέντρωσης σκαφών

Πολύ κοντά στο Ορούτς Ρέις βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες και άλλα σκάφη σε διάταξη νοτίως της Ρόδου μέχρι και νοτίως της Κρήτης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σήμερα 10 Αυγούστου  ένας σχηματισμός από 2 F-16 και 11 μεμονωμένα αεροσκάφη (3 CN-235 και 8 ελικόπτερα) πραγματοποίησαν 14 παραβάσεις και 16 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα ελικόπτερα ενδεχομένως προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια.

Κανένα από τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένο, δεν σημειώθηκαν εμπλοκές και σε όλες τις περιπτώσεις το ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 

Πηγή: skai.gr