«Γύρισα 10 υπουργεία, και εισέπραξα μόνο συμπάθεια, και όχι σακούλι με λεφτά».

Η πικρή αλήθεια δια στόματος Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πέμ, 26/03/2015 - 22:37

Με χαλαρή διάθεση αλλά και ατζέντα, συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, αφού η πλειοψηφία των θεμάτων ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ενώ οι περισσότερες αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού 8μηνης διάρκειας,   διαφόρων ειδικοτήτων όπως εργάτες καθαριότητας, οδηγούς αλλά και τεχνίτες ηλεκτρολόγους και οικοδόμους, εγκρίθηκε ομόφωνα αφού ακόμη και η διαφωνία για έκτακτο ή μόνιμο προσωπικό, που διαχρονικά συναντιέται σε θέματα προσλήψεων,  δεν εμπόδισε τις αντιπολιτεύσεις να ψηφίσουν το θέμα, αναγνωρίζοντας την δυσκολία στην εκτέλεση εργασιών της καθημερινότητας.

Ομόφωνα βέβαια συμφωνήσαν όλοι ότι είναι αναγκαιότητα η διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού, αλλά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Μανώλης Βουρνούς, «γύρισα 10 υπουργεία, και εισέπραξα μόνο συμπάθεια, και όχι σακούλι με λεφτά».

 Το ποσό των 70.000 ευρώ ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την αποκατάσταση του δρόμου στην περιοχή ΦΟΒ Βροντάδου, με τον Δήμαρχο να αναφέρει ότι  1η Ιουλίου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, και τον Μάρκο Σκούφαλο, χαριτολογώντας να αναφέρει ότι αν δεν συμβεί αυτό θα προβεί…..σε κινητοποιήσεις!

Τον προβληματισμό του για το ποσό που δεσμεύεται εξέφρασε ο Πολύδωρος Λαμπρινουδης, αφού  ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η γεωτεχνική μελέτη, ύψους 3500 ευρώ, ποσό που επίσης εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, και κατά συνέπεια σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο, δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα της αποκατάστασης.  

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης έγινε ένα ακόμη βήμα για την δημιουργία ΣΜΑ, στην περιοχή «κοπριές» πίσω από τον Περιφερικό δρόμο, αφού έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, και τώρα οι υπηρεσίες , σύμφωνα με τον Μανώλη Βουρνού, δίνουν ένα αγώνα δρόμου, έτσι ώστε το έργο, ύψους 620.00 ευρώ να προλάβει να ενταχτεί την τρέχουσα περίοδο.

Τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε γνωστό ότι ήρθαν οι πρώτες 19.000 ευρώ, για αποζημιώσεις πλημμυροπαθών στην περιοχή Λαγκάδας, και έτσι μετά την έγκριση από το ΔΣ οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να εισπράξουν αποζημιώσεις για τις οικοσυσκευές  τους με ποσά από 586 ευρώ έως 1500 ανάλογα με την ζημιά του καθενός. 

 

Σχετικά Άρθρα