Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

H… έκπληξη της παρέλασης

Σάβ, 10/11/2018 - 07:01

Θα την δούμε στην αρχή της στρατιωτικής παρέλασης της Κυριακής 11ης Νοεμβρίου.

Φυλάσσεται στην "Βιβλιοθήκη Κοραή" και για πρώτη φορά, μετά από 106 χρόνια θα δεί το φως της… δημοσιότητας και μάλιστα με τον πιο λαμπρό τρόπο, αφού θα βρίσκεται εντός ανοικτού στρατιωτικού οχήματος και θα προηγείται της παρελάσεως των στρατιωτικών τμημάτων.

Πρόκειται για την χειροποίητη ελληνική σημαία, με ότι ύφασμα βρέθηκε εκείνη τη στιγμή, που η νεαρή Ευγενία Μαδιά την κατασκεύασε, την ημέρα της απελευθέρωσης της Χίου στις 11 Νοεμβρίου 1912 και παραδόθηκε στη στρατιωτική διοίκηση, που αποφάσισε αυτή η σημαία να αντικαταστήσει την αντίστοιχη τουρκική στον ιστό του φρουραρχείου.

Η σημαία διασώθηκε από τον Γεώργιο Χωρέμη και παραδόθηκε για φύλαξη στην "Βιβλιοθήκη Κοραή".

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 18/01/2020 - 19:25

Στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ για τη μετανάστευση, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας, Κριστόφ Καστανέρ. 

Στη συνάντηση, που έγινε εν όψει και της επίσκεψης του Γάλλου υφυπουργού Εσωτερικών, Λοράν Νουνέζ στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, επιβεβαιώθηκε η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία, που είχε υποβάλλει ο κ. Καστανέρ με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Καστανέρ τόνισε στον κ. Κουμουτσάκο ότι η Γαλλία στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος. 

Οι δύο πλευρές, τέλος, συμφώνησαν για συνέχιση των επαφών και συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας εν όψει των προσεχών διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Nαυτεμπορική