Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

H σορός του 19χρονου στην Αθήνα ένας Μηχανικός στην Εισαγγελία

Τρί, 06/08/2019 - 06:40

Στον απόηχο του πένθους για τον αδόκητο θάνατο του 19χρονου κατοίκου Μαρουσίου, που ευρισκόμενος με τρείς φίλους του και την μητέρα του ενός απ’ αυτούς για διακοπές στο νησί μας, έχασε την ζωή του, το βράδυ της Κυριακής 4 Αυγούστου 2019,  την ώρα που παίζοντας σε μπασκέτα, σε πρόχειρο γήπεδο στην περιοχή Δασκαλόπετρας, η σιδερένια αυτή κατασκευή, που στην κυριολεξία στέκονταν στον… αέρα, έπεσε και τον καταπλάκωσε, οι εξελίξεις γύρω από το θέμα έχουν πάρει την φυσιολογική τους πορεία.

Χθες αναχώρησαν στην Αθήνα οι φίλοι του με την μητέρα του ενός απ’ αυτούς ενώ σήμερα το βράδυ, μετά την διενέργεια σχετικής νεκροψίας αναμένεται η μεταφορά της σορού του 19χρονου στην Αθήνα και η παράδοση στους οικείους του.

Στο μεταξύ μετά από επείγουσα έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, οδηγείται σήμερα ενώπιον της Μηχανικός του Δήμου Χίου που υπηρετούσε το 2002 στην τεχνική εταιρεία του τότε Δήμου Ομηρούπολης, όπου φέρεται ότι κατασκευάστηκε το εν λόγω έργο.

Ο Μηχανικός από την μεριά του υποστηρίζει ότι το έργο δεν φέρει την υπογραφή του, οπότε οι πιθανότητες είναι ή να κρατηθεί εφόσον υπάρχουν στοιχεία ή να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο πιθανότατα κατασκευάστηκε την διετία 1998 – 2000, ότι στον πρώην Δήμο Ομηρούπολης επικρατούσε ένα μόνιμο χάος μεταξύ Δήμου, Τεχνικής Εταιρείας, έργων που εκτελούσε ο Δήμος, η Τεχνική Εταιρεία, ακόμα και η Νομαρχία και ότι μελέτες και λοιπά παραστατικά θεωρούνταν… λεπτομέρειες, αφού τότε οι Δήμοι παρέκαμπταν ακόμα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού για παράδειγμα ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει ιδιοκτησιακά στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου, ο οποίος μπορεί και να μην ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο έργο κατασκευής των μπασκετών.

Σε τελική ανάλυση και με δεδομένη την ανθρωποκτονία εξ αμελείας η Εισαγγελέας κάποια στιγμή θα βρεθεί η άκρη και η Εισαγγελέας θα απαγγείλει συγκεκριμένες κατηγορίες, που θα κριθούν βεβαίως από το αρμόδιο Δικαστήριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:31

Και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου, μέσω του Προέδρου της, Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, δηλώνει ότι εγκρίνει τα αιτήματα που ομόφωνα διατυπώθηκαν κατά την διάσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα της Πέμπτης 5-12-2019 στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου και οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου και καλεί όλους τους φορείς των παραπάνω Δήμων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 11-12-2019 που περιλαμβάνουν και την μη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των πέντε παραπάνω Δήμων.