Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

H σορός του 19χρονου στην Αθήνα ένας Μηχανικός στην Εισαγγελία

Τρί, 06/08/2019 - 06:40

Στον απόηχο του πένθους για τον αδόκητο θάνατο του 19χρονου κατοίκου Μαρουσίου, που ευρισκόμενος με τρείς φίλους του και την μητέρα του ενός απ’ αυτούς για διακοπές στο νησί μας, έχασε την ζωή του, το βράδυ της Κυριακής 4 Αυγούστου 2019,  την ώρα που παίζοντας σε μπασκέτα, σε πρόχειρο γήπεδο στην περιοχή Δασκαλόπετρας, η σιδερένια αυτή κατασκευή, που στην κυριολεξία στέκονταν στον… αέρα, έπεσε και τον καταπλάκωσε, οι εξελίξεις γύρω από το θέμα έχουν πάρει την φυσιολογική τους πορεία.

Χθες αναχώρησαν στην Αθήνα οι φίλοι του με την μητέρα του ενός απ’ αυτούς ενώ σήμερα το βράδυ, μετά την διενέργεια σχετικής νεκροψίας αναμένεται η μεταφορά της σορού του 19χρονου στην Αθήνα και η παράδοση στους οικείους του.

Στο μεταξύ μετά από επείγουσα έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, οδηγείται σήμερα ενώπιον της Μηχανικός του Δήμου Χίου που υπηρετούσε το 2002 στην τεχνική εταιρεία του τότε Δήμου Ομηρούπολης, όπου φέρεται ότι κατασκευάστηκε το εν λόγω έργο.

Ο Μηχανικός από την μεριά του υποστηρίζει ότι το έργο δεν φέρει την υπογραφή του, οπότε οι πιθανότητες είναι ή να κρατηθεί εφόσον υπάρχουν στοιχεία ή να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο πιθανότατα κατασκευάστηκε την διετία 1998 – 2000, ότι στον πρώην Δήμο Ομηρούπολης επικρατούσε ένα μόνιμο χάος μεταξύ Δήμου, Τεχνικής Εταιρείας, έργων που εκτελούσε ο Δήμος, η Τεχνική Εταιρεία, ακόμα και η Νομαρχία και ότι μελέτες και λοιπά παραστατικά θεωρούνταν… λεπτομέρειες, αφού τότε οι Δήμοι παρέκαμπταν ακόμα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού για παράδειγμα ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει ιδιοκτησιακά στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου, ο οποίος μπορεί και να μην ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο έργο κατασκευής των μπασκετών.

Σε τελική ανάλυση και με δεδομένη την ανθρωποκτονία εξ αμελείας η Εισαγγελέας κάποια στιγμή θα βρεθεί η άκρη και η Εισαγγελέας θα απαγγείλει συγκεκριμένες κατηγορίες, που θα κριθούν βεβαίως από το αρμόδιο Δικαστήριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 15:26

Για παλινωδίες στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού που είχαμε στην Χίο.

Ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα μέτρα στα μέσα μεταφοράς, θαλάσσια και εναέρια, είναι ελλιπή και καταστρατηγούμενα συστηματικά, ενώ υπογραμμίζει ότι οι παλινωδίες της κυβέρνησης κλονίζουν την εμπιστοσύνη και την πειθαρχία των πολιτών στα μέτρα.

Στο Δελτίο τύπου αναφέρεται:

Η εμφάνιση του πρώτου, ουσιαστικά, κρούσματος Covid-19 στο νησί μας ήταν αναμενόμενη. Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την τραγική επιλογή της κυβέρνησης να εγκαταλείψει τη διαχείριση της πανδημίας με επιστημονικά κατά βάση κριτήρια και να ακολουθήσει τους κανόνες της αγοράς.

Οι παλινωδίες της κλονίζουν την εμπιστοσύνη και την πειθαρχία των πολιτών στα μέτρα. Οι μαζικοί έλεγχοι, τόσον οι διαγνωστικοί, όσον και αυτοί για τη διαπίστωση της ανοσίας του πληθυσμού, είναι απόλυτα ανεπαρκείς έως ανύπαρκτοι. Επιπρόσθετα, η απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας και στο νησί μας είναι προφανής, με κορυφαία την κατάρρευση του ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Χίου. Όσον αφορά τα μέτρα στα μέσα μεταφοράς, θαλάσσια και εναέρια, είναι ελλιπή και καταστρατηγούμενα συστηματικά.

Τέλος, ο συνωστισμός που παρατηρείται κάποιες φορές σε χώρους συνάντησης νέων κυρίως ανθρώπων είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

Είναι καταφανές πως η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί σοβαρά το ζήτημα της πανδημίας οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα τη χώρα και τους πολίτες.