Χαρτί μιλήσει... κι ο δρόμος θα ανοίξει

Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου: Έχουμε μελέτη για αποκατάσταση, περιμένουμε έγγραφο της Τ.Υ. του Δήμου ότι ο δρόμος στο λιμάνι μπορεί να ανοίξει
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 02/03/2021 - 16:30
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την έγγραφη διαβεβαίωση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου ότι είναι ασφαλές  το τμήμα του δρόμου επί της προκυμαίας, που έκλεισε στην κυκλοφορία από τις 30 Οκτωβρίου, μετά τον ισχυρό σεισμό που προκάλεσε ρωγμή επί του οδοστρώματος, δήλωσε ότι αναμένει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κυριάκος Ζωάνος, για να μπορέσει να ανοίξει πάλι για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε αντίθεση με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, που χθες δήλωσε ότι κακώς έκλεισε ο δρόμος και ότι οι τεχνικές υπηρεσίες δεν συνηγορούν ως προς την επικινδυνότητα της κατάστασης, ο κος Ζωάνος σημείωσε ότι "όλοι μαζί μετά το σεισμό εξέτασαν το πρόβλημα" και προληπτικά ο δρόμος έκλεισε περιμένοντας από τον ενδελεχή έλεγχο των τεχνικών να δουν τι θα πράξουν στη συνέχεια.

Από το λιμενικό ταμείο - είπε - έγινε μελέτη για την αποκατάσταση, λέγοντας μάλιστα ότι πρέπει όταν προχωρήσει το έργο να συνεργαστούν και με τη ΔΕΥΑΧ, αφού φαίνεται ότι κατά μήκος της ρωγμής βρίσκεται και κεντρικός αγωγός της δημοτικής επιχείρησης.

To θέμα αυτό πρόκειται να συζητηθεί εμβόλιμα την Παρασκευή στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου.

Σχετικά Άρθρα