Χίος, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

Χίου κ. Μάρκος: Ο Σταμάτης Κριμιζής αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μας

Σάβ, 05/05/2018 - 13:25
φωτο αρχείου

Υπό το βάρος των καθηκόντων του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος δεν τοποθετήθηκε στο θέμα της γνωστής παραίτησης Κριμιζή από την θέση του Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Το κάνει σήμερα με την παρακάτω δήλωση, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τις βρώμικες επιθέσεις, που δέχεται από χθες ο κορυφαίος Αστροφυσικός

«Η Ελλάδα, η Χίος, ο Βροντάδος νιώθουν περηφάνια για τον Σταμάτη Κριμιζή. Είναι αναμφισβήτητη η μοναδική επιστημονική του κατάρτιση και αναντίρρητη η ακεραιότητά του. Για το ακριτικό μας νησί μία τέτοια προσωπικότητα οικουμενικής αναγνωρίσεως αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μας στον δρόμο της αξιοκρατίας και της αριστείας».

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 20/01/2019 - 18:56

Ο Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών καταδικάζει απερίφραστα τον βανδαλισμό χώρων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χίου με την αναγραφή ύβρεων κατά του προσώπου του Μητροπολίτου μας και της Μακεδονίας μας. Ο δημοκρατικός διάλογος και η αγωνιστική διεκδίκηση γίνονται στο φως της ημέρας και χωρίς κουκούλες και ασχημοσύνες-βανδαλισμούς. Δεν έχουν  καμία θέση στον Ορθόδοξο Ναό, όπου λατρεύεται ο Θεός της Αγάπης, της Ειρήνης και της Δικαιοσύνης τέτοιες ασχημίες. Προσευχόμαστε υπέρ φωτισμού και συγχωρήσεως των δραστών.