Χίος, Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Η "Ανθρώπινη διαδρομή" του Αριστοτέλη (Τέλη) Τύμπα

Σάβ, 15/06/2019 - 07:30

Ο καθηγητής Ιστορίας της Τεχνολογίας στους Νεότερους Χρόνους του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστοτέλης (Τέλης) Τύμπας είναι ο προσκεκλημένος του Δημήτρη Φρεζούλη στην εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ.  και στις 3.00 μ.μ. της Τετάρτης. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Ενεργός και προβληματισμένος πολίτης μιλά για το αντικείμενο διδασκαλίας του, για το πλούσιο γνωστικό βιογραφικό του, για την σύζυγο του Αιματολόγο Ιουλία Χαλλιορή, για τη Χίο. 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 28/01/2020 - 19:20

Διπλάσια θα είναι μέσα στο 2020 η ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο προς τις ελληνικές αρχές, μετά από την συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Υπηρεσίας.

Το προσωπικό που απασχολεί η EASO θα διπλασιαστεί από περίπου 500 σε πάνω από 1000 καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Η επικεφαλής της Υπηρεσίας Νίνα Γκρεγκόρι έθεσε μιλώντας στο euronews τον στόχο η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου στην Ελλάδα να γίνει ταχύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να μετρήσουμε στην πραγματικότητα ακριβώς την διάρκεια των διαδικασιών ασύλου σε όλη την Ευρώπη, αλλά μπορώ ότι σε πρώτο βαθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 46% όλων των αιτήσεων επεξεργάζεται σε λιγότερο από έξι μήνες και πάνω από 57% χρειάζεται από 6 μήνες», επισημαίνει η κ. Γκρεγκόρι.


 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην αποσυμφόρηση των νησιών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση θα αλλάξει.

«Η αποσυμφόρηση πρέπει να γίνει και θα γίνει με πολλούς τρόπους»

 

«Η αποσυμφόρηση πρέπει να γίνει και θα γίνει με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ'όλα όπως βλέπετε με τις μεταφορές στην ενδοχώρα εκείνων των ευάλωτων εκείνων που έτσι κι αλλιώς θα μπορούσαν να μεταφερθούν, αλλά και τώρα που θα έχουμε επιτάχυνση στα αιτήματα ασύλου, θα ξέρουμε ποιος πρέπει να φύγει, γρήγορα. Αυτό σε συνδυασμό με την πολιτική μας ενίσχυσης των συνόρων και σε συνδυασμό με τη στήριξη που κερδίζουμε από τους ευρωπαίους, νομίζω ότι θα αλλάξουν την κατάσταση», επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στο euronews.


 

Με τη νέα συμφωνία ο ο αριθμός των χειριστών υποθέσεων ασύλου στα νησιά θα διπλασιαστεί και στην ενδοχώρα θα τριπλασιαστεί.

easo_enishyetai_i_elliniki_ypiresia_asyloy