Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών «υιοθετεί» το Κέντρο καταγραφής προσφύγων της Σάμου

Αναλαμβάνει διατροφή, ένδυση, φάρμακα κ.ά.
Παρ, 12/02/2016 - 07:11
Την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων - μεταναστών και τη συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα και άλλα είδη στο Κέντρο Ταυτοποίησης της Σάμου θα προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την απόφαση ανακοίνωσε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας, σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον κ. Κουίκ στο γραφείο του.

«Αυτήν την σκέψη την μοιράστηκε πρόσφατα ο Μακαριότατος με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά σήμερα την ανακοινώνουμε και επίσημα», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας στον κ. Κουίκ.

Η «υιοθεσία» θα αρχίσει πολύ σύντομα, σε χρόνο που θα καθορίσει ο αρμόδιος υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιαννης Μουζάλας.

Επίσης η «Αποστολή» θα παραδώσει σύντομα και χιλιάδες κλίνες που θα κατανεμηθούν στα πέντε Κέντρα Ταυτοποίησης (hot-spots) των πέντε νησιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, Σύλβια Γαλλιροπούλου και Σάντρα Φιλοσόφου.

Ο κ. Κουίκ σημείωσε ότι στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αρκετές προτάσεις για τις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει η Αρχιεπισκοπή και η «Αποστολή» για το προσφυγικό. «Θα τις εξειδικεύουμε μία – μία και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Για το περιεχόμενο της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Newsroom ΔΟΛ

 

Σχετικά Άρθρα