Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Η Δημοτική αρχή να απαντήσει για τις απ'ευθείας αναθέσεις μελετών

"Κάτι βρωμάει εδώ", καταγγέλλει ο πρώην Δήμαρχος
Τετ, 06/07/2016 - 16:00

Ανεβάζει σταδιακά τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Πολύδωρος Λαμπρινούδης.  Στην παρούσα φάση επικεντρώνει στο θέμα των απ’ευθείας αναθέσεων μελετών, επιχειρώντας «χτύπημα» στη Δημοτική Αρχή Βουρνού,  για ένα θέμα που τα στελέχη της είχαν ασκήσει έντονη κριτική στον πρώην Δήμαρχο.

Σήμερα, χρησιμοποιώντας το αίτημα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων προς τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και την ΕΤΑΧ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις μελέτες που έχουν ανατεθεί, ο κ. Λαμπρινούδης ξιφουλκεί και με δηλώσεις του  στο Ραδιόφωνο της «Α» ζητά να πέσει άπλετο φως.

Κατά τον ίδιο η Δημοτική Αρχή και ειδικά ο Δήμαρχος που είναι και μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία για τις αναθέσεις που έχουν γίνει ή θα γίνουν και παράλληλα να γνωστοποιήσουν τις προσφορές που προηγήθηκαν από υποψήφιους να αναλάβουν τις μελέτες, καθώς και με πιο τρόπο και μέσα ο Δήμος γνωστοποίησε στους αρχιτέκτονες την πρόθεσή του για εκπόνηση αυτών των μελετών.

«Οι αρχιτέκτονες αφήνουν να εννοηθεί ότι συγκεκριμένο άτομο ανέλαβε τρεις μελέτες και οι υπόλοιποι δεν γνώριζαν τίποτα», σημείωσε ο πρώην Δήμαρχος.

«Πρέπει να χυθεί φως, γιατί κάτι βρωμάει εδώ. Εμείς κατά καιρούς έχουμε μιλήσει για βελούδινες μελέτες, για μελέτες που γίνονται όχι για να εκτελεστούν έργα, αλλά απλώς για να γίνουν», συνέχισε ο κ. Λαμπρινούδης.

Να σημειώσουμε ότι από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων η Πρόεδρος, Άννα Φύκαρη, είπε ότι προς το παρόν, ως σοβαρός επιστημονικός σύλλογος, οφείλουν να περιμένουν την απάντηση του Δήμου για να υπάρξει οποιαδήποτε τοποθέτηση από μέρους τους. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ ζητήθηκε η θέση του Δημάρχου, ο οποίος όμως βρίσκεται σήμερα  στην Αθήνα για τις εργασίες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, οπότε η συνέχεια μετά την επιστροφή του. 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:23

 

       Βολισσιανό, χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ το Κοινοτικό Συμβούλιο Βολισσού με το παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των συγχωριανών απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον εξαίρετο Βολισσιανό κ. Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά για την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των Η.Π.Α.

       Γνωστός στους περισσότερους από τις συχνές επισκέψεις του στο χωριό του, τόσο ο νέος υφυπουργός όσο και οι γονείς του, ο κ. Γιάννης Κράτσιος και η κ. Μαίρη Κοτσακά αποτελούν πρόσωπα αγαπητά στη μικρή κοινωνία της Βολισσού.

       Φέτος, λόγω του κορωνοϊού, ο Μιχάλης Κράτσιος – Κοτσακάς δεν μπόρεσε να έρθει στη Βολισσό, όμως πέρσι το καλοκαίρι είχε έρθει  για σύντομες διακοπές, αν και  ήταν ήδη, διευθυντής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

       Στη συγχαρητήρια επιστολή του το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού αναφέρει:

        «Κύριε υφυπουργέ, Αγαπητέ Μιχάλη

          Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνεια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

         Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας. 

         Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων, αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.

        Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.

        Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σας απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή.

 

              

                                                                      Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

                                                                                                                                                                                                                       Κοινότητας Βολισσού

                                                                                                   

                                                  

 

                                                                               Σωτ. Παραδείσης