Η δίψα του Βροντάδου και η... αλήθεια του Βασίλη Μυριαγκού

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 03/08/2020 - 15:10

Οι δημότες δεν αρκεί να πιέζουν μόνο τη ΔΕΥΑΧ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης αλλά και τον φορέα που έχει την ευθύνη για την κατασκευή του φράγματος Κόρης Γεφύρι. Αν δεν ολοκληρωθεί τα προβλήματα θα συνεχιστούν, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατοίκων του Βροντάδου που μένουν στη μεσαία και υψηλή ζώνη.

Ο κος Μυριαγκός επανέλαβε την θέση του ότι κακώς το όλο σύστημα υδροδότησης της περιοχής στηρίχθηκε στις αφαλατώσεις, θεωρώντας ως υπαίτια για την κατάσταση που παρατηρείται με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα την αύξηση των καταναλώσεων και τον γερασμένο εξοπλισμό των αφαλατώσεων.

Κατά τον ίδιο εξετάζεται μια εμβαλωματική λύση αυτές τις ημέρες ώστε όταν δίνεται νερό στην υψηλή ζώνη, δηλαδή στο Αίπος και στο χωριό της Κιβωτού, να μην παρατηρείται δυσλειτουργία στις χαμηλότερες ζώνες και μέχρι την Τετάρτη θα γνωρίζουν αν το εγχείρημα θα έχει αποτέλεσμα. Σε διαφορετική περίπτωση – είπε- εξετάζεται η εκ περιτροπής υδροδότηση και στον Βροντάδο, με παροχή νερού 4 φορές την εβδομάδα. 

psahnoyn_lysi_gia_tis_dysleitoyrgies_ydrodotisis_ston_vrontado

Σχετικά Άρθρα