Η Χιακή Συμπολιτεία για τη "χρέωση" των έντυπων λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ

Τρί, 23/11/2021 - 15:52

Με το παρακάτω δελτίο Τύπου και η δημοτική παράταξη της "Χιακής Συμπολιτείας" ασκεί κριτική στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, αναφορικά με το ζήτημα που αφορά τη χρέωση των έντυπων λογαριασμών της επιχειρήσης:

"Στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των ερωτήσεων στην έναρξη της συνεδρίασης, η Χιακή Συμπολιτεία απηύθυνε ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ κ. Μυριαγκό, και τη δημοτική αρχή συνολικά, αναφορικά με την απόφαση της να χρεώνει 1 επιπλέον ευρώ στους λογαριασμούς που θα εκδίδονται και θα παραδίδονται έντυπα στους δημότες.  Για να γλιτώσει κάποιος το νέο χαράτσι της ΔΕΥΑΝΧ θα πρέπει να δώσει λογαριασμό email και να τον λαμβάνει μόνο ηλεκτρονικά.

Στο εύλογο ερώτημα που τέθηκε για το ποια πρόβλεψη έχει υπάρξει για τους δημότες που δεν έχουν email και ηλεκτρονικές συσκευές, που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι στα χωριά υπάρχουν ακόμη αρκετοί ηλικιωμένοι, η λαλίστατη δημοτική αρχή και ο κ. Μυριαγκός απαξίωσαν να απαντήσουν. Ούτε ο κ. Κάρμαντζης θεώρησε ότι είναι θέμα προς συζήτηση για να παράσχει διευκρινίσεις.

Προφανώς, ο «καπετάνιος» και το «πλήρωμα» εκτιμούν ότι θα περάσει δια της σιωπής και αυτό το θέμα. Η ισότιμη όμως μεταχείριση των δημοτών, και όχι καταναλωτών όπως θέλει να τους βλέπει η ΔΕΥΑΝΧ, είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής.

Εκτός αν εκτιμά ότι και η Ένωση Καταναλωτών οχλαγωγεί, όπως πρόσφατα κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις.

Θα απαντήσει η δημοτική αρχή ή ο κ. Μυριαγκός";

Σχετικά Άρθρα